KOLIKO BRUCEV PRIDE LETOS NA OBALO? Na UP zadovoljni s prijavami v prvem prijavnem roku

Koper

V petek, 19. marca 2021, se je iztekel prvi prijavni rok za slovenske državljane in državljane držav Evropske unije za vpis v prvi letnik dodiplomskih in enovitih magistrskih študijskih programov v študijskem letu 2021/2022.  Kandidati, ki so se prijavili na enega od študijskih programov, so lahko v prvem roku po vrsti zapisali tri študijske programe, na katerih bi si želeli študirali.  Kot prvo željo za študij si je dodiplomske študijske programe Univerze na Primorskem izbralo 1.327 kandidatk in kandidatov, kot drugo 1.216 in kot tretjo  851. 

Prvi prijavni rok za tujce iz držav nečlanic EU in Slovence brez slovenskega državljanstva traja do 21. maja 2021, zato podatki niso dokončni - do sedaj se je s prvo željo v prvi letnik dodiplomskih študijskih programov Univerze na Primorskem prijavilo 345 kandidatk in kandidatov, 214 kot drugo in 156 kot tretjo

Med bodočimi študentkami in študenti vlada največje zanimanje za študij na UP Fakulteti za vede o zdravju, UP Pedagoški fakulteti in UP Fakulteti na management, med naravoslovnimi smermi je največje zanimanje izkazano za študijski program Računalništvo in informatika  ter Biopsihologija na UP FAMNIT. Izredno dobrega odziva je deležen tudi nov študijski program na UP PEF Vizualne umetnosti in oblikovanje, ki se za študijsko leto 2021/2022 prvič razpisuje.

Deli novico: