KOLENC SE JE HVALIL, DA JE SANIRAL OBČINSKE FINANCE: Markočič mora do 2. januarja pričarati dva milijona

Izola

Poročali smo že o popotnici, ki jo je novi izolski župan Danilo Markočič prejel še pred uradnim nastopom svojega mandata - odškodninski tožbi, ki bo izolsko občino stala slaba dva milijona evrov. Kot pravi Markočič, ki je bil prej svetnik v izolskem občinskem svetu, je bil z zadevo seznanjen komaj zdaj, danes pa bo z ukrepi, od kje vzeti potreben denar, seznanil svetniške klube.

Spomnimo, da je štajersko podjetje R Mercuri izolsko občino tožilo za 1,1 milijona evrov odškodnine, ker naj bi bili zaradi nje ob dober posel pri nakupu tako imenovane Amonove delavnice v Izoli. Ker novi prostorski načrt še ni sprejet, na tistem območju novogradnje niso dovoljene, R Mercuri pa naj bi bil zato "prisiljen" nepremičnino prodati naprej po nižji ceni. Za razliko je tožilo izolsko občino.

Podjetje je sicer leta 2015 tožbo izgubilo, a jim je nato vrhovno sodišče ugodilo in znesek, ki ga mora izolska občina poravnati do 2. januarja, skupaj z obrestmi zdaj znaša skoraj 1,9 milijona evrov.

Novi župan Danilo Markočič je bil o zadevi obveščen, ko mu je nekdanji župan Igor Kolenc pred tednom dni predal posle. Kot nam je zaupal, kot občinski svetnik pred tem o njej ni bil obveščen. "Tega ni bilo niti v občinskem proračunu niti namiga o rebalansu," je dejal in dodal, da se je z razkritjem informacije o tožbi s strani nekdanjega občinskega vodstva čakalo do konca, ne ve pa, zakaj.

Danilo Markočič je bil o odškodninski tožbi obveščen šele, ko je nastopil županski mandat, čeprav je prej že sedel v izolskem občinskem svetu.

"Gre za zelo slabo popotnico, saj je kot taka izvršljiva, kar pomeni, da moramo to obveznost poravnati," je še komentiral Markočič, ki se je sicer pred božičem sestal s prokuristko R Mercurija Tadejo Hočevar in jo vprašal za odlog plačila do marca prihodnje leto. Izolska občina namreč za leto 2019 še nima sprejetega proračuna, kar pomeni, da se bo sprva financirala po dvanajstinah.

Novi župan ima pripravljenih še nekaj ukrepov, več podrobnosti nam zaenkrat ni želel izdati, saj si želi z njimi najprej seznaniti svetniške klube. Z njimi se bo na sestanku sestal danes ob štirih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  29 .12. 2018 ob  11: 06
@ManofSteel
Ti ki si najbolj pameten za druge,
Povej mi kdo ima prednost pri primeru da je kolona avtomobilov proti ladjedelnici in kolona od ladjedelnice proti centru mesta , prav tako sta polna obe kolesarski stezi,
ker je cesta premalo široka da se lahko srečajo naenkrat vsi štirje in ker ni nobenega znaka kdo ima prednost ,mi prosim ti veleum razloži kdo ima prednost.
In kaj se zgodi ko se srečajo 4 pametnjakoviči ala ManofSteel in nobeden ne popusti.?
Koliko mora po predpisih biti širok vozni pas ?
Pa še to kje v svetu si ti videl da ima mesto eno od glavnih vpadnic narejeno na takšen način.
In še zakaj je pri pošti postavljen znak pozor delo na cesti že 3-4 mesece , na cesti pa se nič ne dela.Razen parih nesreč ,
ki so se že zaradi takšne čudne rešitve ze zgodile.Med njimi so bile tudi težje nesreče.Kar se prej pri stari ureditvi ni dogajalo.
In v info ,da sem v svojem življenju videl in bil že v več kot po polovici sveta,povsod razen azije .
Izgleda pa po tvojem pisanju da si osebno povezan z takšno rešitvijo te omenjene ceste ali pa si zaposlen pri izvajalcu.
ManofSteel |  28 .12. 2018 ob  23: 31
-2
@kaslc strinjam se, da je Koljonc pustil milijonske dolgove...obenem pa je saniral svojo bančno luknjo brez dna.
Zanima me kaj je narobe z Cankarjevo ulico ? Kaj bi ti imel kolesarje na pločnikih ? Kaj, ko vidiš kolesarja na desnem pasu cestišča. Ne spelješ mimo njega ? Torej v čem je problem ? Kaj ste izolani toliko zabiti da ne dojemate poente te kolesarske steze !?!?!? Kje in s kom jaz živim. Da ni Slovenija tako majhna in da ne bi mejila z 4 državami. Vi ne bi videli sveta. gov.eda gluu.pa
kaslc |  28 .12. 2018 ob  16: 21
12
on je saniral predvsem svoje porazno premoženjsko stanje.
Še dolgo bomo plačevali za njim njegove grehe.
prvi in največji strošek bo ponovno prenova kanalizacijskega omrežja na sončnem nabrežju .
ponovno pretlakovanje najnovejše obnovljene Bazoviške ulice.
popravilo totalno zgrešenega Cankarjevega drevoreda.
Pa še kakšna odškodninska tožba bo spet sedla.
kaslc |  28 .12. 2018 ob  16: 14
10
Laž ima kratke noge in prej ali slej se bo izpostavilo da so vsi ključni ljudje v občini Izola za izgubljeno tožbo vedo že najmanj 2 meseca .Torej so vedeli že pred volitvami.
Med njimi tudi kvazi novinar Mef ,prav tako pa tudi vsi iz štaba Danila Markočica z Bredo pečan na čelu.Vedeli so tudi v štabu Alekseja Skoka.
Kaj je z odgovornostjo ?
Kdo bo to poplačal ?
Bodo odškodninsko tožili bivšega župana ali samo delajo meglo in čakajo da se pomete pod preprogo ?.
To ni edina odškodninska tožba (Riba ), ki jo je občina Izola plačala zaradi svojeglavosti propadlega ekonomista (župana) in vedno je za njim stala Breda Pečan.
Prav tako je vedela novinarka Primorskih Novic Mirjana Cerinki piše ponavadi po naročilu oblasti ,ampak tokrat je bila poslušno tiho.Še celo na Koperski občini so to vedeli.
Sedaj se pa vsi sprenevedajo da niso vedeli za zato.