NEPRIJETEN ZAČETEK MARKOČIČEVEGA MANDATA: Izolska občina ob skoraj dva milijona zaradi plačila odškodnine

Izola

Še pred uradnim nastopom svojega mandata se je moral novi izolski župan Danilo Markočič soočiti z neuradno novico, da je Občina Izola na mariborskem sodišču izgubila pravdo, zaradi katere mora plačati skoraj dva milijona evrov odškodnine. To je praktično pol novega kulturnega doma, ugotavlja časnik Mandrač.

Zgodba sega v leto 2007, ko je štajersko podjetje R Mercuri kupilo objekt v Izoli, tako imenovano Amonovo delavnico. Kakšne namene so z njim imeli, piše Mandrač, ni znano, se je pa zapletlo ob sprejemanju prostorskega načrta za to območje oziroma ob spremembi namembnosti tega prostora. Kot neuradno poroča časnik, se je podjetje pritožilo zaradi oviranja podjetniške pobude oziroma zmanjševanja vrednosti objekta, Občina Izola pa je temu ugovarjala.

Izolska občina naj bi sicer bila uspešna pri pravdanju na višjem sodišču, a je vrhovno sodišče ugodilo tožečemu podjetju. Občina mu mora tako skupaj  z obrestmi plačati skoraj 1.900.000 evrov odškodnine. Zaradi tega izolska občina po poročanju Mandrača lahko zabrede celo v likvidnostne težave, novemu županu Markočiču pa je dosedanji župan Igor Kolenc svetoval, naj najamejo kar najboljše odvetnike.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kaslc |  22 .12. 2018 ob  10: 10
IN NOBEDEN SE NE SPRAŠUJE KATERA OSEBA Z IMENOM IN PRIIMKOM JE ODGOVONA ZA POPOTNICO.
Ni junaka ki bi iskal kazensko in materialno odgovornost z velikim dobrotnikom Mefom na čelu.
Da se pa v Izoli nebo naredilo nič v 4 letih je pa jasno že sadaj.
Vse kar se bo delalo, so privatni posli Nedeljka in kompanije.
kaslc |  22 .12. 2018 ob  10: 03
Za to zadevo se je vedelo že vsaj 2 meseca nazaj.
Postavlja se vprašanje vsem tem kvazi novinarjem zakaj te zgodbe niso objavili pred volitvami.
Za Mefa mi je jasno zakaj ni .Ker vedno zagovarja Bredo in bi takšna vest močno vplivalal na volilne rezultate.
Mef nikoli ni pluval v korito ki hrani njega in njegove sinove .
Mi pa ni jasno zakaj vi, ki kao niste nekašnen copy paste medij in razglabljate o profesionalnosti z sledilci in bralci.
Niste te novice plasirali že takrat.Lahko bi plasirali na enak način kot ste zgodbo o Madžareviču .
Zaradi takšnega odnosa in novinarstva ki z kodeksom novinarjev nima nič skupnega , boste ostali vedno COPY PASTE medij.
zoran13 |  20 .12. 2018 ob  21: 21
DOLGOVI PRETEKLOSTI

Glede na to, da segajo gornji dogodki kar 11 let pred sedanjim nastopom mandata novega župana Danila Markočiča in novokonstituiranega Občinskega sveta v Izoli, bi bilo zelo primerno, da bi prepustili reševanje tega težkega bremena, tistim v takratni političnem atriju, ki so zakrivili in bili akterji takratnega dogajanja. To, da bomo sedaj vsi davkoplačevalci prizadeti in bo močno okrnjeno delovanje vseh v Izoli zaradi zaradi izplačila ogromne škode, ki z obrestmi znaša 1.900.000 €, bo močno načelo občinski proračun, saj je že sedaj v sklepu o začasnem financiranju Občine Izola od januarja 2019 do marca 2019, že primanjkljaj - 509.301 €. Gordijski vozel se samo še bolj zapleta...