KLOKOČOVNIK NI VEČ PREDSTOJNIK ODDELKA: V UKC Ljubljana prejeli njegov pisni odstop, dal naj bi tudi odpoved

Slovenija

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so danes popoldne prejeli pisni odstop srčnega kirurga Tomislava Klokočovnika z mesta predstojnika oddelka za kirurgijo srca in ožilja, ne pa tudi njegove odpovedi, so pojasnili za STA. Na delovnem mestu sicer ni prisoten od februarja zaradi koriščenja dopusta, nadur in trenutno bolniškega staleža.Februarja, po kritičnem pismu nekaterih kolegov z njegovega oddelka, je Klokočovnik napovedal, da se bo poslovil od dela v UKC, v začetku julija pa sodelovanje z beograjskim Inštitutom za kardiovaskularne bolezni Dedinje. Po imenovanju Janeza Poklukarja na čelo kliničnega centra je priznani srčni kirurg nato izrazil upanje, da bo z novim vodstvom uspel najti skupen jezik.

Že pred tem je Klokočovnik vodstvu ponudil več možnosti nadaljnjega sodelovanja. Ena od njih je bila sodelovanje z UKC kot pogodbeni delavec, ki bi opravljal najzahtevnejše operacije, ali ustanovitev oddelka za minimalno invazivno srčno kirurgijo, ki bi ga tudi vodil ter učil mlade kirurge in kirurge iz tujine, je pojasnil že pred časom.

Kot so pojasnili za STA, se je generalni direktor s Klokočovnikom srečal. A kot kaže, se nista uspela dogovoriti. Radio Slovenija je danes namreč poročal, da je Klokočovnik v torek podal tako odstop kot pisno odpoved delovnega razmerja, a so v kliničnem centru za zdaj prejeli le slednjega. Po neuradnih informacijah bo kot vršilec dolžnosti vodenje oddelka prevzel Nikola Lakič.

Po poročanju radija naj bi se Klokočovnik trenutno nahajal v Bejrutu, kjer tamkajšnje kirurge uči svojo metodo zamenjave aortne zaklopke. Po navedbah kliničnega centra je Klokočovnik sicer bolniško odsoten. V UKC medtem zagotavljajo, da med odsotnostjo Klokočovnika delo na programu poteka nemoteno, operacije pa opravlja ekipa osmih kirurgov. Na kliničnem oddelku za kirurgijo srca in ožilja so do konca julija letos opravili 392 operacij, v enakem obdobju lani pa 368 operacij, so pojasnili za STA.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Motoviltz |  23 .08. 2019 ob  08: 46
-1
Zakaj je potrebno kar naprej poudarjat, da je vrhunski kirurg ?
Pa saj ni edini.
Na UKC-ju je na desetine vrhunskih kirurgov, za katere sploh ne vemo.
Slabi kirurgi običajno, ne operirajo.
Poznamo ga predvsem po raznih aferah, da je bil izredno slab izolski župan...
Toliko o vrhunskosti.
vseved |  22 .08. 2019 ob  09: 54
Bo kdo zahteval da vrne neupravičeno izplačano bolniško? Bo FURS pregledal in obdavčil dohodek v Siriji?
anton |  22 .08. 2019 ob  07: 31
... v članku piše, da je na bolniški in istočasno v bejrutu uči metodo zamenjave aortne zaklopke ...
... če je na bolniški je "nehigiensko, nemoralno", da prejema davkoplačevalski denar in istočasno v tujini dodatno služi ...
... gospod doktor ali eno ali drugo, kot vsi navadni smrtniki, taksno je vsaj moje mnenje, "pravila" naj bodo za vse enaka ...
... that s all falks ...
galeb |  21 .08. 2019 ob  19: 41
Kot človek je težaven in neprijeten. Kot strokovnjak pa je vrhunski. Katastrofa, kakšne razmere vladajo med našimi zdravniki. Zlasti srčna kirurgija, posebno otroška... eno samo medsebojno metanje polen, bolniki pa na zadnjem mestu. Vsi nekaj vredni strokovnjaki slej ko prej zbežijo. V tujino. Žalost.
vseved |  21 .08. 2019 ob  19: 35
Mislim, da ne bo velike škode ker je odšel. Sam gobec ga je.