KDO JE ODGOVOREN ZA PRISLUŠKOVALNO AFERO? Zaslišali bodo tudi nekdanja zunanja ministra Erjavca in Žbogarja

Slovenija

Komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb bo danes v zvezi s prisluškovalno afero v arbitraži o meji med Slovenijo in Hrvaško opravila pogovore z nekdanjima zunanjima ministroma Karlom Erjavcem in Samuelom Žbogarjem, nekdanjim generalnim sekretarjem na MZZ Tomažem Kunstljem in dolgoletno vodjo Erjavčevega kabineta Vlasto Vivod.

Člani Knovsa so pred tem že opravili pogovore s slovensko agentko v arbitraži Simono Drenik in arbitrom Jernejem Sekolcem, pa tudi z nekdanjimi direktorji obveščevalne službe Sova Andrejem Rupnikom, Zoranom Klemenčičem, Damirjem Črncem in Stanetom Štembergerjem. Cilj teh pogovorov je, kot je dejal predsednik komisije Matej Tonin (NSi), razčistiti, kdo je na slovenski strani odgovoren za afero, ko sta se v prisluhe očitno hrvaških obveščevalcev ujela Drenikova in Sekolec, čeprav se sploh ne bi smela pogovarjati.

Po do zdaj opravljenih pogovorih so ugotovili, da se navedbe štirih nekdanjih direktorjev Sove ne skladajo s tistim, kar je povedala Drenikova, ki so jo ujeli v nedovoljenih pogovorih s Sekolcem. Kaj točno se ne ujema, Tonin ni pojasnil.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija