KDO BODO, KOT KAŽE, POSLANCI IZ SLOVENSKE ISTRE? Dvema volivci mandat zaupali še enkrat

Koper

Kot kaže, bo Slovensko Istro v prihodnjem sklicu državnega zbora zastopalo šest poslancev, dva od njih sta že poslanca, kdo bo v parlamentu zastopal italijansko narodno skupnost, pa bo znano po končanem štetju glasov Državne volilne komisije.

Trenutno je preštetih 99,10 odstotkov glasovnic, volilna udeležba pa je 68,99 odstotna. Rezultati kažejo, da je bilo v državni zbor izvoljenih pet poslancev iz Slovenske Istre, ki se jim bo pridružil tudi predstavnik italijanske narodne skupnosti.

V volilnem okraju Koper 1 se je v parlament uspelo prebiti Tamari Kozlovič (Gibanje Svoboda) in Mateju Tašnerju Vatovcu (Levica). V okraju Koper 2 je bila izvoljena Mateja Čalušič (Gibanje Svoboda), v Izoli pa Robert Janev (Gibanje Svoboda). V Piranu se ponovni mandat nasmiha Meiri Hot (SD).

Kot je za Regional povedala Kozlovičeva, v stranki Gibanje Svoboda izkazano zaupanje volivcev jemljejo z veliko odgovornostjo, Čalušičeva pa, da je ljudstvo na volitvah pokazalo, kaj želi. Hotova je dejala, da je očitno upravičila zaupanje ljudi v svoje delo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  25 .04. 2022 ob  10: 39
-1
@ManifSteel
Kaj si mislil z Obsodbo?
Živaj |  25 .04. 2022 ob  09: 43
-5
*popravek: Regional, piše se slovenska Istra, ne Slovenska Istra. Sami ste o tem poročali.
Živaj |  25 .04. 2022 ob  09: 43
-7
Regional, piše se slovenska Istra, ne Slovenska istra. Sami ste o tem poročali.
ManofSteel |  25 .04. 2022 ob  09: 10
-12
Čestitam primorska za vašo obsodbo. Še enkrat ste dokazali, da niste vredni pogleda kaj šele pozdrava. Zdaj razumete zakaj se nikakor ne moremo razumet in še manj kar koli skupaj ustvarjat. Enim ne bo nič gudega...delovna sila pa naj vam bo tako kot ste si postlali...živeli na vašo neskončno brezumje.