KAZNI V ISTRI DOBILI TUDI ITALIJANI: Policija pri Umagu zalotila ribiško ladjo

Istra

Hrvaška policija je včeraj ustavila italijansko ribiško ladjo, ki je nezakonito ribarila v hrvaškem morju, je sporočila policijska uprava hrvaške Istre. Italijansko ribiško ladjo so zaradi nadaljevanja policijskega postopka pripeljali v Umag. Glede na hrvaško zakonodajo italijanski ribiči lahko pričakujejo denarne kazni.

Hrvaška policija je sporočila, da so italijansko ribiško ladjo opazili v zgodnjih popoldanskih urah ter ugotovili, da so italijanski ribiči kršili zakon o meji in morskem ribištvu. Izpostavili so, da so policisti še posebej pozorni, kadar so na morju slabši vremenski pogoji in zato posamezniki mislijo, da jih ne bodo opazili pri kršitvah.

Glede na hrvaško zakonodajo lahko italijanski ribiči v Umagu pričakujejo podobne denarne kazni, kot so jih izrekli njihovim štirim kolegom, ki so jih pri krivolovu dobili prejšnji teden pri otoku Vis. Na ladji so našli 46 kilogramov rib in rakov. Sodnik za prekrške v mestu Vis je kaznoval poveljnika ladje s 55.000 kunami (7432 evrov), trije člani posadke pa so plačali po 5000 kun (676 evrov) kazni, je poročala Slobodna Dalmacija prejšnji petek na svoji spletni strani.

Deli novico:

Kako to, da |  28 .02. 2018 ob  10: 57
se ne oglasijo ljubitelji živali, z zahtevo za prepoved ribolova, s strditvijo, da so ribiči morilci in mučitelji živali - rib?!