Kanalci slavili v Mariboru

Posočje

Odbojkarji Lunosa Maribora so v preloženi tekmi 13. kroga 1. DOL izgubili proti Salonitu iz Anhovega z 1:3 (-23, 23, -21, -21).

Odbojkarji Salonita so v preloženi tekmi 13. kroga prikazali boljšo igro od Lunosa Maribora in zasluženo zmagali. Največ zaslug za zmago Primorcev ima trojka Israel Dos Santos, Dejan Čabarkapa in Jure Okroglič, ki je dosegla kar 57 točk. Pri gostiteljih je bil bolj od drugih za igro razpoložen le Matej Mihajlovič, velja pa omeniti, da zaradi poškodbe ni igral Jan Planinc.

V prvem nizu so si gostje po drugem tehničnem odmoru priigrali tri točke prednosti in vsi poskusi gostiteljev, da bi izničili vodstvo tekmeca, so bili zaman, odločilni točki za zmago v nizu pa je prispeval Dos Santos. Tudi v drugem nizu je bila slika na igrišču podobna, le s to razliko, da je odločilne točke za izenačenje v nizih v ključnih trenutkih dosegel Mihajlovič.

V tretjem nizu je mariborska ekipa z gosti držala korak do rezultata 9:9, nato pa so Primorci pobegnili za tri točke - eno so dobili tudi zaradi rdečega kartona, ki ga je sodnik pokazal Iztoku Žitniku zaradi ugovarjanja. V nadaljevanju je bila igra izenačena, pri rezultatu 19:20 pa je ekipa Salonita dosegla štiri točke zapored in zlahka osvojila niz.

Tudi četrti niz je mineval v izenačeni igri. V uvodnih minutah so pobudo na igrišču imeli gostje, v nadaljevanju pa gostitelji. Toda po drugem tehničnem odmoru so si mariborski odbojkarji privoščili nekaj napak, gostje so si priigrali štiri točke prednosti (22:18), ki je do konca niza niso več izpustili iz rok.

Deli novico: