KAKŠNA BLAMAŽA: Na novinarski konferenci trdili, da bo test soproge 32-letnika negativen, izkazalo se je, da je okužena tudi ona

Slovenija

Tudi soproga 32-letnika iz Maribora, ki se je okužil z novim koronavirusom med potovanjem po severni Italiji, je okužena. Informacijo o sedmem primeru okužbe pri nas so potrdili le nekaj minut po današnji novinarski konferenci, na kateri so dejali, da okužba omenjene ženske skorajda ni možna in da bo test pri njej zagotovo negativen. Samo nekaj ur kasneje se je pojavila še informacija o osmem okuženem, zdravniku iz ZD Metlika, ki je bil v stiku z več kot 40 osebami.

Na novinarski konferenci, ki smo jo lahko spremljali v živo, posnetek pa si lahko ogledate tukaj, so pristojni zatrdili, da ženska ni bila s soprogom v Italiji, vendar naj bi bila v severni Italiji oba, je poročal portal 24ur.com.

Medtem ko 32-letnik dela kot klinični farmacevt na UKC Maribor in ni veliko v stiku z bolniki, pa je njegova soproga zaposlena kot zdravnica na rentgenskem oddelku UKC Maribor. V tem času je bila z bolniki zagotovo v stiku, ni pa jasno, s kolikšnim številom, je poročal portal.

PRVI VW GOLF 8 ŽE NA OBALI: Ponovno kralj svojega razreda z najnaprednejšo tehnologijo (FOTO)

je že zapeljal v salon Porsche Koper na Ankaranski cesti 10! Prisrčno vabljeni, da si v ŽIVO ogledate zakaj novi Golf 8 postavlja nova merila na področju digitalizacije in upravljanja v svojem razredu," vabi vse interesente novega modela Marjan Rojc, vodja prodaje vozil Volkswagen pri Porsche Koper.

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah, ki jih navaja portal, v UKC Maribor primanjkuje mask in zdravil za obiskovalce, nenujne bolnike pa naj bi poslali domov. Dva oddelka na kirurgiji naj bi bila zaprta, odpovedani pa vsi pregledi, operacije, študentske vaje in praksa, še piše.

V Sloveniji do tega trenutka beležimo osem okuženih s koronavirusom.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  06 .03. 2020 ob  23: 10
vsi vemo, da zdravniki niso vsemogočni in da včasih zahtevamo in pričakujemo nemogoče. To pa kar se dogaja sedaj je navadno norčevanje iz ljudi, ter dokaz neznanja in samovšečnosti predvsem iz strani državnih sekretarjev in vodilnih po bolnišnicah