KAKŠEN MONTE CARLO, KAKŠNA NICA! Rabljeno stanovanje v Lantani v Olmu! Pohitite, da ne zamudite te izjemne ponudbe (FOTO)

Koper

Po družbenem omrežju Facebook je v skupini, namenjeni oglasom za nakup oziroma prodajo ter najem oziroma oddajo nepremičnin na Obali, zaokrožil še eden v vrsti bizarnih oziroma bizarno dragih oglasov. Cene nepremičnin resda naraščajo že dlje časa in zdi se, da se dvigajo visoko v nebo. Kje je meja? In kdo si dandanes sploh še lahko privošči stanovanje na Obali? Povprečen državljan s povprečno plačo zagotovo ne.

Omenjeni oglas se nanaša na štirisobno stanovanje na območju Olma v Kopru. Stanovanje obsega 102,16 kvadratnih metrov bivalne površine, teraso v izmeri 11,22 kvadratnih metrov ter ložo in shrambo. Skupne površine je, kot izhaja iz opisa, 122,30 kvadratnih metrov. Stanovanju pripadata še dve parkirni mesti v kletni etaži, v ceno pa je vključena oprema v vrednosti 15.000 evrov.

Cena? 439.000 evrov. Kvadratni meter bivalnega prostora v stanovanju je očitno vreden 4297 evrov.

Domačini zgroženi; kdo si lahko kaj takega sploh privošči?

Temu primerni pa so tudi odzivi domačinov, ki so nad ceno preprosto zgroženi. "Morda pa je prišlo do napake pri pisanju številk" in "Sreča, pa ni drago. Saj je samo 15.000 evrov pohištva notri. In še na Obali so plače astronomske. Od 800 do 1600 evrov," se glasijo cinični komentarji.

"In na koncu se bo našel nekdo, ki bo kupil in potem bodo vsi bodoči prodajalci postavljali take nore cene," so med drugim zapisali.

To pa je le eden v vrsti mnogih oglasov z enormnimi cenami. Na spletni strani nepremicnine.net lahko najdemo oglas za trisobno stanovanje v Portorožu v velikosti 125,3 kvadratne metre, za katerega je predvidena cena 440.000 evrov. Kvadratni meter bivalnega prostora torej znaša 3511 evrov.  

Ali pa trisobno stanovanje v velikosti 53,2 kvadratna metra v Izoli, za katerega je navedena cena 219.000 evrov. Kupec mora torej za kvadratni meter odšteti 4.116 evrov.

O bizarnih oglasih stanovanj na Obali smo pred časom že večkrat poročali. Mnoge je razburil oglas o prodaji koprske garsonjere, katere kvadratni meter je znašal več kot 4500 evrov. Že pred časom pa se je pojavil neobičajen oglas za prodajo neobstoječega stanovanja v Izoli

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
sayonara |  30 .07. 2021 ob  18: 26
so znoreli ali kaj?!
frikofrkic |  29 .07. 2021 ob  16: 50
17
Dajmo Regional se malo poglobit v zadevo. Skoraj dajset let nepremičninskih špekulacij, zaviranja gradenj stanovanjskih kompleksov, razen če ni bil prijateljski investitor... pa prodajanje parcel na zalogo... to ti je posledica naveze Popo, Ante pa še koga.
Prognostik |  29 .07. 2021 ob  11: 01
23
Jaz sem zadovoljen z bivalnim kontejnerjem. Tuš, kopalnica, spalnica, zunaj tenda pa roštilj. Pejte se solit s tem betonom.