CENE NEPREMIČNIN, KOT BI BILI V PARIZU ALI MOSKVI: Več kot 4500 evrov za kvadratni meter v centru Kopra (FOTO)

Koper

Na Facebooku se je ponovno vnela vroča debata, tokrat na strani Bolha – OBALA. Vznemirjenje je vzbudil izolski nepremičninski agent Edmond Petrovič. Kot je zapisano na spletni strani njegove agencije, posreduje nepremičnine ne le v Sloveniji, temveč tudi na Hrvaškem, Srbiji in v Italiji.

Tokrat razburja z objavo, s katero samo še naslednjih 14 dni prodaja garsonjero na Kidričevi ulici v Kopru. Kot piše, naj bi zanjo že imel kupca, a ta ponuja zanjo nekoliko manj, kot bi si želel iztržiti Petrovič. Za 21,7 kvadratnih metrov pričakuje kar 99.900 evrov.

Med prednosti garsonjere šteje lokacijo, ta naj bi bila od morja odmaknjena pičlih 120 metrov, bila pa naj bi tudi "pravkar" obnovljena in polno opremljena. Zgrajena je sicer bila leta 1900.

Pod objavo se je pričakovano vsul plaz komentarjev, mnogi se namreč ne strinjajo s ceno, ki jo je postavil Petrovič. Kot mu je hudomušno napisal eden izmed mnogih: "Kralju, brez zamere, 4500 po kvadratu? Nismo v Parizu, Moskvi." Spet drugi so mu napisali, da so požeruhi in da jih je lahko sram, ker tak "pajzel" prodajajo po nenormalni ceni.

Na očitke se je odzval tudi Petrovič, s komentarjem, da ga nima biti česa sram. "Res, se strinjam, da so cene visoke, da je 'pajzl', ampak dokler so tisti, ki to plačajo, potem moram objaviti, da jih obvestim, da je na voljo. /.../ Ampak cela hiša v zaledju Kopra ali kjer koli drugje v Sloveniji lahko tudi stane 100.000 eur, ampak je nikoli ne oddaš za toliko kot ta pajzl v centru Kopra." Med drugim je napisal tudi, da je to "pač tržišče. Za vsako nepremičnino obstaja kupec."

ZAČENJA SE KURILNA SEZONA: Tukaj so razlogi za prehod na toplotno črpalko

Oskrba s toploto je v našem življenju zelo pomembna Ko vstopimo v hladno okolje, naše telo prerazporedi kri do trupa in tako ščiti ter ohranja toploto vitalnih organov. Hkrati telo omejuje pretok krvi v kožo, kar pomeni, da lahko dlje časa zadržimo več notranje toplote.

Glede na izračun, Petrovič pričakuje za kvadratni meter garsonjere nekoliko več kot 4500 evrov. Povprečna cena nepremičnine v centru Kopra pa znaša približno 2400 evrov na kvadratni meter. Za primerjavo, po podatkih s spletne strani mojikvadrati.com je kvadratni meter nepremičnine v centru Ljubljane ocenjen na 2316 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
glas razuma |  12 .11. 2020 ob  08: 30
težava ni v postavljeni ceni , problem je, da bo to nekdo kupil , to daje navdih drugim nepremečnimskim pijavkam dodatna krila za za mastno služenje v tem segmentu . Če ne bi noben kupoval , niti take cene ni bi bilo , enostavno marketinško pravilo , oziroma to PRVO
Piero Panin |  10 .11. 2020 ob  09: 45
-1
Recimo vecja podjetja imajo svoj sindikat,ko si hocejo kaj izborit udarijo strajk.
Ustanovil bi se sindikat potrosnikov...so cene previsoke? Noben ne bo kupil nic.Pa naj prodaja in zivi od zraka
Hahaha
vseved |  09 .11. 2020 ob  23: 44
Temu Petrovič Edmondu bi bilo treba vzet licenco! Kaj za vraga ima za komentirat in pametovat. Je samo mešetar in po vsem sodeč slab.