BIZAREN OGLAS: V Izoli skušajo prodati neobstoječe stanovanje, to je izklicna cena

Izola

Na spletnem portalu drazbe123.com se je pojavil precej neobičajen oglas za prodajo neobstoječega stanovanja na Kocjančičevi 4 v Izoli. Čeprav ne obstaja, meri 92 kvadratnih metrov, prodati pa ga bodo skušali na javni dražbi. Izklicna cena znaša 28.050 evrov, varščina pa desetino tega zneska, 2805 evrov. Kaj se sploh skrva za tem neobičajnim oglasom?

"V naravi predstavlja del stavbe – neobstoječe stanovanje na naslovu Kocjančičeva ul. 4 v Izoli v deležu do celote (v naravi gre za ruševino – porušeno stanovanjsko stavbo obdano s sesednjimi objekti in s pročeljem pod režimom ZVNKDS)," se glasi besedilo oglasa. Na spletni strani lahko izvemo še, da bo prva javna dražba potekala 26. avgusta v Ljubljani.

Kot je poročal portal mariborinfo.com, je izklicna cena po pojasnilu dražiteljev enaka ocenjeni tržni vrednosti. Javna dražba je bila sklicana na podlagi pravnomočnega sklepa Okrožnega sodišča v Krškem v postopku osebnega stečaja nad dolžnikom, v tem primeru je šlo za fizično osebo, je poročal portal.

Stečajna upraviteljica Romana Kruhar Puc je za mariborinfo.com pojasnila, da tovrstna praksa na dražbah ni najbolj običajna in da je bilo stanovanje porušeno kot črna gradnja. Po njenih besedah bivalna izmera stanovanja znaša 92 kvadratnih metrov, trenutno pa v naravi predstavlja ruševino, je dejala za portal. Dodala je, da bi se pridobitvijo papirjev stanovanje najbrž dalo legalizirati in ga zopet postaviti oziroma zgraditi, je še poročal mariborinfo.com.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ivan |  23 .07. 2020 ob  08: 29
"Dodala je, da bi se pridobitvijo papirjev stanovanje najbrž dalo legalizirati in ga zopet postaviti oziroma zgraditi."

Jasno - če kupi pravi. Prva dražba nič, druga nič, tretja - se dobi za drobiž (dobesedno). In potem če si pravi, uspeš legalizirati.