KAKO SO POSKRBELI V ČASU KRIZE ZA ŠOLARJE S SUBVENCIONIRANO PREHRANO? Izola deli pakete, v Piranu pa tako

Z zaprtjem izobraževalnih ustanov je skrb za prehrano šolarjev padla na ramena staršev. V izolski občini bodo osnovnošolcem, ki sicer imajo subvencionirano prehrano, delili prehranske pakete. V Kopru se morajo občani obrniti na Rdeči Križ. Iz Pirana pa smo dobili informacije, da občina ni v zvezi s tem storila ničesar. Odgovarjajo, da v njihovi občini ni veliko primerov tako hudih družinskih materialnih stisk, da starši zaradi izbruha epidemije ne bi mogli svojim otrokom zagotavljati obrokov.

Izolska občina bo razdelila 448 paketov. 249 paketov učencem OŠ Vojke Šmuc, 120 paketov OŠ Livade in 79 učencem OŠ Dante Alighieri. Kot so napovedali na izolski občini, bodo pakete delili vsaka dva tedna.

Na piranski občini, kot zatrjujejo, naj bi na osnovi ocen strokovnih služb ugotovili, da nimajo med občani veliko primerov družin, ki so se znašle v tako hudi materialni stiski, da ne bi zmogle zagotavljati obrokov svojim otrokom.

"V primerih, ko pa se znajdejo v stiski, občina zagotavlja dodatno pomoč preko Centra za socialno delo, Rdečega Križa, šolskih svetovalnih služb in humanitarnih projektov v obliki dodatnih obrokov v času epidemije. Osnova za oceno ogroženosti je ocena pristojnih strokovnih služb, ne pa pavšalne odločitve, kjer se pakete pomoči deli tudi tistim, ki jih dejansko ne rabijo ali zanje ne zaprosijo," še pojasnjujejo na piranski občini.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Veronika Izabela |  11 .04. 2020 ob  14: 09
V Izoli delijo itak vse kar povprek, potem se pa vsebina paketov zamenjuje za cigarete in alkohol. Ni problem v coroni, problem je v glavah!