KAKO SE PREBUDITI BREZ KOFEINA? Na voljo je vrsta alternativ

Trendi

Če je vaš alarm tik ob postelji, ga lahko preprosto izklopite in zaspite nazaj. Če pa je alarm malo dlje od postelje, boste morali vstati, da ga izklopite. In ko vstanete, je najtežjega konec. Če spadate v tisto skupino ljudi, ki zjutraj ne morejo vstati in se zbuditi brez kofeina, vam lahko pomaga tudi to.

1. Izpostavite se naravni dnevni svetlobi

Ko se zbudite, poskusite dobiti čim več naravne dnevne svetlobe. Na primer odprite okno in spustite svetlobo v stanovanje oziroma hišo.

2. Alarm držite stran od sebe

Če je vaš alarm tik ob postelji, ga lahko preprosto izklopite in zaspite nazaj. Če pa je alarm malo dlje od postelje, boste morali vstati, da ga izklopite. In ko vstanete, je najtežjega konec.

3. Izogibajte se brskanju po družabnih omrežjih

Kakor koli je mamljivo, brskanje po družabnih medijih lahko moti delovanje možganov in prisili telo, da preskoči pomembne faze budnosti in vas pripelje naravnost v fazo delte (stanje globokega spanja). Prav tako lahko sproži stresne reakcije, če začnete odgovarjati na sporočila ali brati kaj negativnega.

4. Pripravite oblačila za vadbo in trenirajte

Vadba vas bo najbolj prebudila in sprožila izločanje adrenalina ter hormonov sreče. Lahko pa pripravite oblačila za trening večer prej in ko vstanete, da izklopite alarm, jih takoj oblecite.

5. Držite se rednega urnika

Če lahko, je najbolje, da poskušate vzpostaviti reden ritem spanja. Ko vam bo to uspelo, boste zjutraj lažje vstali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija