JE VEČ ZAPOREDNIH ORGAZMOV REZERVIRANIH SAMO ZA ŽENSKE? To sposobnost lahko moški natrenirajo

Trendi

Po novejših raziskavah imajo moški in ženske v enaki meri radi spolnost, pa vendar nekaj razlik med spoloma obstaja. Najbolj očitna razlika je v doseganju orgazma. Ženska ga v povprečju lahko doseže po 10 minutah seksa, moški pa zaključijo spolni akt že po minuti ali dveh.

Po drugi strani pa ženske lahko doživijo več orgazmov zaporedoma. Največje zabeleženo število orgazmov pri ženski je 134, doživela pa jih tridesetletnica, ki se je samozadovoljevala. Dejstvo naj bi bilo, da je število orgazmov, ki jih doživi ženska z moškim, znatno manjše. Ali lahko tudi moški doživijo več orgazmov zaporedoma?

S tem vprašanjem se ukvarja dr. Ava Cadell, seksologinja in avtorica številnih knjig o seksu. Kot zatrjuje Cadellova, tudi moški lahko doživijo več orgazmov zaporedoma in to niti ni tako redek pojav. Pri tem je treba ločiti pomembno razliko med orgazmom in ejakulacijo.

Orgazem se zgodi dve do sedem sekund pred ejakulacijo, v povezavi z občutljivostjo celega telesa, hitrejšim dihanjem in različnimi občutki. "Ejakulacija je zadnji korak stimulacije, ki vključuje izliv semena in nevrostransmiterjev, ki bodo napotili telo v stanje sprostitve in počitka. Po tem je moški vsaj nekaj časa nezainteresiran za seks. Moški, ki so razvili tehniko izmikanja ejakulaciji, lahko doživijo orgazem brez izliva semena," pojasnjuje Cadellova.

Čeprav ni znano, koliko orgazmov natančno lahko moški doživi pred ejakulacijo, je seksualna študija naletela na moškega, ki lahko doseže tri orgazme v desetih minutah. V čem je njegova skrivnost?

"Odlično natrenirane medenične mišice, ter iste, ki so odgovorne za zaustavljanje curka urina," pojasnjuje Cadellova.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija