JE TO KOPRSKO PARKIRIŠČE TARČA OBJESTNEGA VEDENJA? Na policiji seznanjeni in pojasnjujejo

Koper

Bralec (ime hranimo v uredništvu) nas je opozoril na objestno vožnjo z motorji, ki si jo nekateri privoščijo na parkirišču pri trgovini Lidl na Kolodvorski ulici v Kopru. O tem so obvestili tudi policijo, kjer pravijo, da so z dogajanjem seznanjeni, prav tako z zadrževanjem mladine na tem območju, kjer je na novoletni dan prišlo tudi do škode na tamkajšnjih avtomatih in avtomobilu. 

Kot pravijo na koprski policijski upravi (PU), ob rednem delu policisti tam večkrat patruljirajo, v sklopu poostrenih nadzorov nad vozniki mopedov na omenjenem parkirišču pa so ugotovili identiteto kršiteljev, a konkretnih kršitev mopedistov niso zaznali, saj so pred prihodom policistov odpeljali s kraja.

Koprski policisti sicer pojasnjujejo, da v Kopru ni izpostavljenih lokacij, kjer bi posebej izrazito prihajalo do vandalizma. So pa v prednovoletnem obdobju obravnavali nekaj poškodovanj smetnjakov, po vsej verjetnosti s pirotehniko.

Avtomatov so se lotili s pirotehniko

Poročali smo že o vandalizmu v Kopru na novega leta dan, ko so neznanci poškodovali poštni paketomat, avtomate in bližnji avto na parkirišču pri Lidlu. S koprske policijske uprave so pojasnili, da je šlo za krajo, saj naj bi storilec v avtomate odvrgel močnejše pirotehnično sredstvo in jih s tem tako poškodoval, da je s seboj odnesel telefone in prigrizke, ki so sicer na prodaj v njih. 

Na kraj je bila napotena patrulja PP Koper in policist kriminalist. Z ogledom so ugotovili, da je nekdo ponoči prišel do manjšega objekta na parkirišču pri trgovini, v katerem je paketomat, prav tako je v tem objektu še avtomat z napitki, avtomat s prigrizki in avtomat s predplačniškimi telefoni. Storilec je po vsej verjetnosti močnejše pirotehnično sredstvo odvrgel v notranjost avtomatov ter tako razbil izložbeno steklo. Iz enega avtomata si je protipravno prilastil večje število paketov s telefoni, iz drugega pa več prigrizkov. Na objektu je nastala materialna škoda, prav tako pa je bil poškodovan osebni avtomobil Peugeot 106.

Sankcije za storilce, ki poškodujejo tujo lastnino, opredeljuje kazenski zakonik, ki za tovrstna dejanja predpisuje denarno kazen ali zapor do dveh let. Če je povzročena škoda velika, se storilec kaznuje z zaporom do petih let, so pojasnili na PU Koper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  11 .01. 2020 ob  19: 32
Lidl bi moral najet deset razbijačev ,ki bi počakali te lulčke in ubili boga v njih.
kokodek |  11 .01. 2020 ob  16: 49
@Alen, občinska blagajna ni tako zelo polna. Bivši župan je porabil veliko denarja za blišč, da imamo zdaj bedo.Je mu pa treba priznati, da je zase zelo dobro poskrbel.
Alen |  10 .01. 2020 ob  21: 08
-5
Veste kaj občina in lidl ima dovolj finančnih sredstev da bi dodali kakšen video nadzor! Saj pa g. BRŽAN pravi da je za varnost poskrbljeno? NE NI! V času županovanja g. Borisa Popoviča se to ni dogajalo, da boste vedeli! Pri g. Brzanu se pa to pogosto dogaja! ZATO NAJ ZAPUSTI STOLČEK ŽUPANA!!!!! Hvala