JE MOST ČEZ KANAL GRANDE PREDOLG? Še vedno nima uporabnega dovoljenja

Koper

Koprčani se sprašujejo, kdaj bo vendarle odprt novi most čez kanal Grande, prehod čez katerega že nekaj časa preprečuje ograja. Neučakanost uporabnikov je pred časom nakazal tudi Joshua Andrej Brilly iz Centra obilja Koper, ki je kar sam z manjšo ekipo kolesarjev otvoril ta most čez Badaševico. Zanimalo nas je, ali držijo navedbe, da je most glede na gradbeno dovoljenje predolg, a na koprski upravni enoti pojasnjujejo, da zapletu z uradnim odprtjem botrujejo pomanjkljivosti v dokumentaciji.

Gradbeno dovoljenje za most čez kanal Grande, ki bi mestni park v Kopru povezal s Semedelo, je bilo izdano februarja lani, medtem ko so tehnični pregled opravili 7. maja letos. Kot so nam pojasnili na koprski upravni enoti, so bile ugotovljene nekatere pomanjkljivosti predvsem v priloženi dokumentaciji.

"Zaradi navedenega je bil investitorju dodeljen 60-dnevni rok za odpravo pomanjkljivosti," so nam pojasnili na Upravni enoti Koper in dodali, da bo uporabno dovoljenje izdano, ko bo investitor priložil dokaze o odpravi pomanjkljivosti. V kolikor pomanjkljivosti v določenem roku ne bo odpravil, bo upravni organ zahtevo zavrnil.

Na koprsko občino smo že v torek naslovili novinarsko vprašanje, kako napreduje pridobivanje uporabnega dovoljenja za omenjeni most, vendar odgovorov do danes nismo prejeli. Se je pa v torek prek Facebooka oglasil koprski župan Aleš Bržan in v komentarju (posnetek zaslona objavljamo spodaj), zapisal, da "je že pri gradnji odbojkarskih igrišč prišlo do udora terena. Prihajalo je do sprememb projektov, pa tudi sama projekta mostu in igrišč nista bila tehnično usklajena, torej se je morala konstrukcija mosta prilagoditi. In temu je treba prilagoditi tudi vso dokumentacijo. Napake na enem vlečejo posledice na ostale projekte. Mi moramo pred odprtjem mostu odpraviti vse, da zagotovimo varno in zakonsko urejeno uporabo."

Posted by Regional Video on Saturday, May 25, 2019

Čez most so se sicer prvi kolesarji že zapeljali maja, ko je Joshua Andrej Brilly kar sam otvoril novo koprsko pridobitev. S tem je želel opozoriti na dolgo čakanje, se je pa pri tem zavaroval tako, da je zraven postavil tablo, na katero je zapisal, da se most uporablja na lastno odgovornost, saj še nima uporabnega dovoljenja. Nekateri so njegovo dejanje obsodili, medtem ko so se prvi kolesarji že takoj z navdušenjem zapeljali čez Badaševico.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Dean |  10 .06. 2019 ob  08: 17
Cesta Sermin / Koper - Ankaran je bila dolgo zaprta, da se je bilo potrebno voziti po avtocesti in plačevati vinjeto, ker je Boris Popovič afne guncal.
frikofrkic |  07 .06. 2019 ob  21: 24
Samo eni so pa res neverjetni. Mosta ni bilo toliko let, zdaj pa se silijo, kot da brez njega ne gre, samo da lahko delajo politično agitacijo. In noben se ne vpraša več, če je bil potreben za toliko denarja... koliko že, 500, 700 jurjev?
Darko |  06 .06. 2019 ob  20: 13
župan Aleš Bržan čisti: svoja položaja sta morala zapustiti Georgi Bangiev in Ljubiša Mihajlović
zdaj bodo uradniki poskočili in hitro dopolnili dokumentacijo za most.
td |  06 .06. 2019 ob  20: 02
@vseved, ali pa je bil samo energičen in je zahteval od uradnikov, da malo poskočijo in opravijo svoje delo. Podobno se spomnim leta in leta kalvarije z posutim peskom zaradi poledice pozimi, smo se še mesece dušili v prahu ... samo do prvega leta njegovega županovanja, ko je naredil red. Ipd ipd.
vseved |  06 .06. 2019 ob  18: 56
11
Kaj so delali na upravni enoti zadnjih 16 let? Ne spomnim se, da bi Borisu zavrnili kak projekt , ali izdali negativno mnenje! So bili podkupljeni ali samo prestrašeni?