JAVIL SE JE LASTNIK BERLINGA: "Lahko ga gre iskat v Genovo"

Kronika

Včeraj smo poročali o spletni akciji, s katero so iskali lastnika v Hrušici ukradenega berlinga, najdenega v Genovi. Kot so nam pojasnili na koprski policijski postaji, se je lastnik že javil policiji in se tudi zglasil na bistriški policijski postaji. Zdaj gre avto lahko iskat v Genovo, lastništvo pa izkazuje s prometnim dovoljenjem.

9. aprila so v Hrušici ukradli kovinsko modrega berlinga, ki so ga zdaj našli v Genovi. Zgodba sama po sebi niti ne bi bila tako nenavadna, saj ne gre za edini v Sloveniji ukradeni avto najden v tujini (ali obratno), le da je v tem primeru iskanje lastnika steklo kar prek družbenega omrežja Facebook, saj so najditelji pomoč neuspešno iskali na policiji.

Kot so pojasnili na PU Koper, bi sicer v primeru, da bi avto našla italijanska policija, ta obvestila slovensko, ti pa nato lastnika. A ker so italijanski uniformiranci po navedbah najditeljev ob njihovi prijavi le zmigovali z rameni, so fotografijo avta objavili na spletu. Akcija je očitno takoj uspela, saj je lastnik včeraj poklical na OKC in zvečer tudi prišel na PP Ilirska Bistrica, kjer so mu pojasnili, da gre avto lahko iskat v Italijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija