JADRALNI KLUB PIRAT Z NOVIM VODSTVOM: "Vsako leto vsaj še eno evropsko ali svetovno prvenstvo"

Piran

Jadralni klub Pirat je v petek izvolil novo vodstvo. Enega najstarejših in najbolj uspešnih jadralnih klubov v Sloveniji bo dve leti vodil Mitja Margon, njegov dolgoletni član in olimpijec. Dosedanji predsednik Marjan Matevljič ni ponovno kandidiral, je pa Margonovo kandidaturo podprl. 

Mitja Margon

Dvakratni olimpijec Mitja Margon in še vedno aktiven jadralec je tudi eden vodilnih članov Športnega društva GoSAILING, ki je med drugimi lani maja organiziralo RC44 Portorož Cup, pridobili pa so tudi organizacijo za prihodnjo pomlad. Konec letošnjega avgusta so drugič organizrali evropsko prvenstvo razreda Seascape/First18 in druga.

Kot je povedal Margon, se je za kandidaturo odločil zaradi izkušenj in dobre ekipe, s katero v navtični industriji sodeluje že skoraj 20 let. Želi si močan, moderen in finančno uspešen klub, za katerega imajo po njegovem mnenju v JK Pirat vse pogoje. Tradicionalne regate želi dvigniti na višji nivo in vsako leto dodati vsaj še eno evropsko oziroma svetovno prvenstvo.

Margon si želi še več članov v klubu, bolj intenzivno promocijo jadranja kot športa, oblike rekreacije in okolju prijaznega preživljanja prostega časa. Uvesti želi drugačen pristop pri delu z otroci, ki ni strogo tekmovalen. Delovanje kluba bo 'smiselno' povezal z delovanjem društva GoSAILING.

V izvršnem odboru bodo poleg Margona še Marjan Matevljič, Damijan Vuk, Matej Pegan, Vladimir Borštnar, Rok Poropat in Andraž Jadek.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  14 .10. 2019 ob  10: 02
Bravo Mitja, samo tako naprej!