Jadralci JK Pirat so novi državni prvaki

Pretekli konec tedna se je v Piranskem zalivu v organizaciji JK Pirat odvilo odprto državno prvenstvo za olimpijske razrede, razpisano za razrede laser, laser radial, finn, 470 in jadralce na deski v RS:X.

Vabilu se je odzvalo osem laseristov in šest posadk v 470, ki so v treh regatnih dneh opravili osem plovov. Vetra ni bilo veliko, zato so se jadralci na vodo običajno odpravili šele zgodaj popoldne, ko je zapihal blag SZ-veter, v nedeljo pa maestral. V razredu 470 sta se najbolj med najboljše tri redno uvrščala člana domačega kluba Matjaž Puh in Matija Romih (14 točk), ki sta dobro jadranje kronala tudi z nazivom državnega prvaka. Podprvakinji sta postali Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat, 15 točk), bronasto odličje pa je pripadlo ekipi Domen Stepančič in Jakob Božič (JK Burja, 17 točk).

Med laseristi se je pomerilo osem jadralcev. Prepričljivo je slavil Nik Pletikos (JK Burja, 9 točk) pred Matejem Valičem (JK Jadro Koper, 18 točk) in Timom Podlogarjem (JK Burja, 22 točk).

"Zelo smo zadovoljni, jadralci so bili izkušeni in profesionalni, tudi vreme nam je bilo izjemno naklonjeno, zato smo lahko prvi in drugi dan izpeljali tri plove in zadnji dan dve regati. Žal nam je le, da so se povabilu odzvali le jadralci teh dveh razredov," je povedala Vera Maraspin Čarman, vodja organizacijskega odbora pri JK Pirat. 

Jadralci JK Pirat so novi državni prvaki v team racu

V organizaciji ŠD Piran se je včeraj popoldne zaključilo dvodnevno odprto državno prvenstvo v ekipnem jadranju – team racu za optimiste. Regate se je udeležilo enajst ekip iz Slovenije in Italije, ki jih je sestavljalo več kot 50 mladih jadralcev. V soboto so v round robinu odjadrali vsak z vsakim, v nedeljo pa so sledili polfinale ter mali in veliki finale, s čimer je bil v ugodnih vremenskih razmerah izpeljan celoten predviden program. V malem finalu sta se pomerili ekipi JK Izola in ŠD Piran 1, v finalu pa JK Pirat 1 in JK Jadro Koper, ki je po dveh letih moral zlato medaljo prepustiti jadralcem JK Pirat, ki so s srčno borbo za vsak meter zasluženo osvojili naslov državnih prvakov. Državni podprvaki so tako postali jadralci JK Jadro Koper in bronasti jadralci ŠD Piran 1.