IZOLSKI SVETNIKI POTRDILI PREDLOG USTANOVITVE MEDOBČINSKE UPRAVE ISTRE: Sedem služb pod eno streho, sofinancirala bo država

Izola

Izolski občinski svetniki so na včerajšnji seji med drugim potrdili poslovni načrt Komunale Izola, podali so pozitivno mnenje k strategiji razvoja mestne knjižnice do leta 2025 in sprejeli predlog odloka o ustanovitvi skupne občinske uprave pod imenom Medobčinska uprava Istre.

Beseda je na včerajšnji seji izolskega občinskega sveta tekla tudi o porabi presežkov prihodkov v preteklih letih na Glasbeni šoli Koper. Svetniki so se strinjali, da glasbena šola 55.791 evrov porabi za pokritje stroškov, ki so nastali v povezavi s sodbo višjega ljubljanskega delovnega sodišča.

Sprejeli so poslovni načrt Komunale Izola za letošnje leto, ki predvideva 9,35 milijona evrov prihodkov, dvig deleža ločeno zbranih odpadkov na 60 odstotkov, ureditev novih ekoloških otokov in njihovo zaklepanje v Livadah ter dostop z identifikacijsko kartico.

So pa izolski občinski svetniki v prvi obravnavi sprejeli predlog, da se ustanovi skupna Medobčinska uprava Istre, ki jo ustanavljajo istrske občine. Ta bo združevala občinski inšpekcijski nadzor, občinsko redarstvo, civilni zaščito, požarno varstvo, notranje revizije, varstvo okolja ter urejanje morja in okolja.

Država namreč zagotavlja sofinanciranje skupne občinske uprave, v kateri so vključene najmanj tri občine in se zanjo opravlja najmanj ena naloga.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija