IZOLSKI KOLOPARK RAZBURJA SOSEDE: Še pred uradnim odprtjem posredovala policija, na občini mirijo strasti

Izola

Konec avgusta so v Livadah v Občini Izola odprli prvi kolopark v slovenski Istri. Na 800 kvadratnih metrih površine uporabnikom ponuja več grbin ter zavojev, z njimi pa navdušuje predvsem mlade ljubitelje koles, rolk in skirojev. A enakega navdušenja ne delijo vsi. Nos predvsem vihajo bližnji sosedje, ki jih moti hrup, po naših informacijah pa nekatere tudi neprimerno obnašanje mladeničev. Da so v novem koloparku že posredovali, so nam potrdili tudi na Policijski upravi (PU) Koper.

Da se sosedje iz bloka tik ob novonastalem koloparku med OŠ Livade in pasjim parkom, pritožujejo nad hrupom, ki ga povzročajo razigrani otroci, je že vsem dobro znano, tudi izolski občini. Po naših neuradnih informacijah naj bi se nekateri okoliški prebivalci "zgražali" tudi nad obnašanjem nekaterih uporabnikov t. i. pumptrack poligona. Mladoletniki naj bi grdo odgovarjali in se sporekli z vsakim, ki jih opozori na pravila oziroma bolj mirno vožnjo.

Da je v izolskem koloparku zaradi incidentov še pred uradnim odprtjem posredovala policija, so nam na PU Koper potrdili. "Policisti Policijske postaje (PP) Izola so dejansko obravnavali eno prijavo mladoletnika, ki ga je eden od tam prisotnih staršev podučil o varni uporabi čelade," so zapisali in dodali, da v tem primeru policisti še preverjajo okoliščine in zbirajo obvestila, ali so podani elementi storitve prekrška s strani občana, ki je mladoletnika podučil o varni uporabi čelade med vožnjo. Na izolski občini pravijo, da po njihovih informacijah nasilno vedenje otrok ali drugih uporabnikov do okoliških stanovalcev ni bilo zabeleženo.

Na PP Izola so prejeli tudi prijavo zaradi hrupa. Policisti so v koloparku res naleteli na skupino otrok, a kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru niso zaznali.

Vozili so se še pred uradnim odprtjem

Na izolski občini priznavajo, da so ljubitelji koles, skirojev in rolk poligon brez dovoljenja pričeli uporabljati še pred uradnim odprtjem. Kot poudarjajo, so s svojim početjem ogrožali tako lastno varnost kot varnost ostalih navzočih, a poligona niso poškodovali. O tem je občina obvestila izvajalca gradbenih del, ki je bil odgovoren za uporabo koloparka vse do uradnega odprtja.

Kolopark je občina umestila med OŠ Livade in pasji park.

Predlogi sosedov niso izvedljivi 

Stanovalci bloka Ulice Mihaele Škapin 8 so jasno in glasno, tudi med uradnim odprtjem nove pridobitve, izrazili svoje nezadovoljstvo z umestitvijo koloparka v prostor. Moti jih predvsem hrup, ki ga povzročajo uporabniki, pa tudi pozicija vhoda na poligon. Zato predlagajo ograditev koloparka in premestitev vhoda na drugo stran. Na to temo se je občina s stanovalci enkrat že sestala.

"Pristojni so pojasnili okoliškim prebivalcem, da vhod v kolopark zaradi prometne varnosti ne more biti umeščen drugod. Prav tako je urbana infrastruktura nepogrešljivi del urbanih naselij," pojasnjujejo na Občini Izola. Kot dodajajo, CKŠP Izola kot upravljavec redno spremlja dogajanje na poligonu in ugotavlja, da z začetkom šolskega leta kolopark v dopoldanskem času bolj kot ne sameva, prav tako ga nihče ne more uporabljati v mraku. "Menimo, da bomo le s konstruktivnim pogovorom, pravilnim ukrepanjem ter usmerjanjem mladih uporabnikov koloparka dosegli vzajemno korist in zadovoljstvo tako stanovalcev kakor uporabnikov," so zaključili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
boomboom |  07 .09. 2021 ob  09: 56
Dejmo si nalit čistega vina in se vprašat ali je naša družba pripravljena na kaj takega...pumptrackjQuery112306153722364877365_1631000243218 Kot je v članku napisano je dober mesec pred uradno otvoritvijo, park že poln otrok ki so se zabavali čeprav je bila ograjena z mrežo in tabla ki je označevala da je park še zaprt.Še preden je bil park odprt je bilo tam pravo razdejanje,polno smeti,uničena zelenica okoli proge,neupoštevanje pravil pumptracka....! Spomnem se en dan ko sem šel mimo (žal mi je da nisem posnel),sem videl,kako je oče poteptal mrežo in sinu ter mu omogočil vstop na progo ki je bila uradno še zaprta, ter mu povedal naj se gre vozit z skirojem brez čelade!! V naslednjih dneh je bilo tam več odraslih kot otrok,pa čeprav je bila proga še zmeraj ZAPRTA!!
Vsi smo bili mladi in navihani,ušpičili smo jih nešteto,ampak da starši tako pumpajo otroke in nimajo nobene kulture.......to je Izola!!
japajade |  07 .09. 2021 ob  08: 39
Če bi občina na mestu, kjer sedan stoji "kolopark" uradila npr. park z bajerjem, bi stanovalce najverjetneje motilo žabje oglašanje! :) Sicer bi si policija prihranila pot, toda v maloumju bi se našel kdo, ki bi zahteval tudi njihovo intervencijo! V Izoli ne gre pozabiti ne tako dolgo nazaj, da je muzika iz koncerta na Manzioliju motila tiste v Jagodju, pa npr. prišlekov iz tujine, ki jih je motila dejavnost lokala "Pri Kralju" na Ljubljanski in je občina sklonjenie glave ugodila prišlekom, se ve, ne pozabljajoče z enim očesom na hitro ošinit šop evrskih bankovcev. Izola je lepo mesto, problem so ljudje, ki nimajo drugega dela, kot gledat, kaj delajo drugi!
Piero Panin |  07 .09. 2021 ob  00: 34
Ah kaj cmo,popoldanski pocitek malo se ulect za pou ure je sou v falimento
anton |  06 .09. 2021 ob  23: 54
13
... žal izola brez strategije, povsod bodo nekaj "nametali", na koncu bo vse skupaj samo sebi namen, za pet minut "slave" ... naredite športno rekreacijski center kot je v kopru, ni potrebno odkrivati "tople vode", samo čez "hrib" se obrnite in boste videli kaj se dogaja na "bonifiki" in da so obiskovalci športno rekreacijskega vseh generacij ...
Mimi |  06 .09. 2021 ob  22: 21
16
Največja budalaščina v Izoli.... Škoda denarja za to...res. kulturni dom se bo vsak čas sesul ... Arigoni tudi... Važno da imamo zdej tri hribčke več v Izoli ... vredne....koliko žejQuery112304903790628277205_1630959336824?
Prognostik |  06 .09. 2021 ob  21: 19
Skejterji hodit ne znajo.