IZOLSKI DAN ZA SPREMEMBE: Izmenjava oblačil, obutve in drugih uporabnih stvari na Gregorčičevi 21!

Izola

V luči ponovne uporabe so v izolskih prostorih Društva prijateljev mladine uredili izmenjevalni kotiček otroških izdelkov in izdelkov za mlade. Otroci in mladostniki, predvsem pa starši bodo lahko odslej obutev, oblačila, knjige, šolske pripomočke, igrače, športne rekvizite in drugo izmenjevali v izolski Gregorčičevi 21. Slavnostno odprtje izmenjevalnega kotička bo v sredo, 23. septembra, ob 16.30. 

S sodelovanjem Komunale Izola, Občine Izola in Društva prijateljev mladine je na Gregorčičevi ulici 21 nastala izmenjevalnica. Kartonaste škatle, ki bi bile zavržene, so odete v zeleno barvo in okrašene s privlačno folijo, predvsem pa pregledne, da bodo uporabniki izmenjevalnega kotička z lahkoto našli, kar iščejo. 

V luči Dneva za spremembe bo izmenjevalni kotiček v izolskem Društvu prijateljev mladine prispeval k ponovni uporabi. Predmeti, ki jih nekdo ne potrebujejo več, ne bodo postali odpadek, temveč priložnost, da jih v enaki obliki uporabi nekdo drug ali pa da z manjšimi posegi dobijo drugo življenje.

Na povabilo Komunale Izola in Občine Izola je 15 izolskih javnih ustanov podpisalo Zeleno listino in pristopilo k programu Zelene javne institucije. Sodelovanje tam zaposlene spodbuja k okoljski ozaveščenosti, ponovni uporabi in je osredotočeno na preprečevanje nastajanja odpadkov.

Ključno vlogo prenosa dobrih praks ravnanja z odpadki in zmanjševanja odpadkov v izolske javne ustanove sta prevzeli partnerski ustanovi na projektu Uporabni odpadki, Komunala Izola in Okolje Piran. Delo obeh javnih podjetij je usklajeno z vizijo trajnostnega razvoja občine in Izole kot zelene turistične destinacije. 

Izmenjevalni kotiček za otroke in mladostnike v prostorih stare italijanske šole na Gregorčičevi ulici 21 v Izoli je ena od 88 prostovoljskih akcij, ki se odvijajo po Sloveniji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija