IZOLSKA BOLNIŠNICA IZVEN RDEČIH ŠTEVILK: Kaj je pokazala notranja revizija?

Izola

Svet Splošne bolnišnice Izola (SBI) se bo popoldne sestal na redni seji. Med drugim bodo člani sveta obravnavali poročilo o izvedbi notranje revizije za lansko leto o realizaciji sanacijskih ukrepov iz sanacijskega programa ter projekcijo poslovanja zavoda do leta 2021 z upoštevanjem finančnih učinkov sanacijskih ukrepov.

Izolska bolnišnica kot ena redkih zdravstveni ustanov v državi že več let posluje pozitivno. Tako so v letu 2018 ustvarili za skoraj 53 milijonov evrov prihodkov oz. skoraj milijon evrov več od prvotno načrtovanega, presežek prihodkov nad odhodki pa je znašal 120.000 evrov.

Omenjeni presežek bo sicer šel za pokritje pretekle izgube. Ta se je v zadnjih letih znižala s 16,5 na 1,7 milijona evrov, direktor SBI Radivoj Nardin pa je pred časom izrazil pričakovanje, da bodo v prihodnjih treh letih izgubo dokončno pokrili, kot to sicer veleva tudi sanacijski načrt.

Ob finančni sanaciji bolnišnica sicer prihaja tudi do novih pridobitev. Prejšnji mesec so tako uradno odprli štiri nove pridobitve, pomembne tako za osebje kot za bolnike, in sicer sodoben endoskopski center, kardiološki rehabilitacijski center, gama kamero in novo bolnišnično lekarno. V tem tednu pa bo sledilo še uradno odprtje sodobnega heliporta.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  26 .06. 2019 ob  12: 12
Vse pohvale direktorju, drugega ni kaj dodati. Očitno se da, da neka bolnišnica posluje pozitivno in še dodatno investira, če pride prava oseba in s pravim znanjem na to funkcijo. Bi si lahko samo želeli enega takega za ministra, da nekaj ukrene na nivoju cele države za zdravstvo.