NOV OSUMLJENEC BRUTALNEGA NAPADA NA SODNICO: Kriminalisti podali kazensko ovadbo

Kronika

Mariborski kriminalisti so v ponedeljek na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo zoper moškega, ki je utemeljeno osumljen napada na sodnico Okrožnega sodišča v Mariboru Danijelo Ružič, so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor. Več informacij o preiskavi bo sicer policija podala na sredini izjavi za javnost.

Fotografija je simbolična.
 
Moški je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja poskusa umora, s tem ko je 16. junija zvečer pred stanovanjsko hišo v okolici Maribora hudo telesno poškodoval mariborsko sodnico Ružičevo, so v sporočilu za javnost zapisali na Policiji upravi (PU) Maribor. Mariborski policisti so sicer prejšnji petek v okviru preiskave napada pridržali eno osebo. Po poročanju medijev je bil pridržan partner napadene sodnice, ki pa so mu pridržanje v nedeljo odpravili.

Ružičevo so v nedeljo 16. junija malo po polnoči napadli pred domačo hišo in jo hudo poškodovali. Napadli naj bi jo s predmetom, s katerim, pa policisti zaradi interesa preiskave doslej še niso povedali. Neuradno naj bi šlo za kij. Nasilni napad je enotno obsodil vrh slovenske politike, ključni akterji v pravosodju in varuh človekovih pravic. Mnogi so napad označili oziroma razumeli kot napad na pravno državo in celoten pravosodni sistem.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  26 .06. 2019 ob  16: 28
Kdo je nov?
kokodek |  25 .06. 2019 ob  22: 10
@vseved, glede na to, da jim je vse zastaralo ali so bili oproščeni, lahko o sodstvu povedo vse samo najboljše.
vseved |  25 .06. 2019 ob  21: 42
-1
Nisem slišal Janše, Popoviča, Kanglerja, Jankoviča in ostalih, ki imajo toliko za povedat čez sodstvo !