IZ POSTOJNSKE KARANTENE ENA OSEBA DOMOV: Notranjci s spodbudnimi podatki

Slovenija

Karanteno v postojnskem hotelu Epic je zapustila ena oseba, prišle pa so štiri nove, tako da imajo trenutno v karanteni 27 oseb, je povedal poveljnik regijskega štaba civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk. Testa na oba v ponedeljek odvzeta brisa sta bila negativna.

Poveljnik regijskega štaba civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk

Tako sta bili do zdaj v postojnski karanteni potrjeni dve okužbi z novim koronavirusom.

Konec tedna se bo sicer iztekla 14-dnevna karantena za prve osebe, ki so bile nameščene v Postojno po prihodu iz tujine, tako da Curk pričakuje, da se bo hotel Epic takrat precej izpraznil.

Kar se tiče razmer v regiji, ki jo pokriva regijski štab civilne zaščite za Notranjsko, je Curk postregel s spodbudnimi podatki. Tako so po nekaterih občinah vsa gospodinjstva prejela zaščitne maske. Prebivalci so optimisti in si želijo postopnega "odprtja" gospodarstva, da bodo šli nazaj na delo.

V postojnskem hotelu Epic 27 ljudi v karanteni Danes dopoldne je v postojnskem hotelu Epic v 14-dnevni karanteni še 27...

Objavil/a Regijski štab Civilne zaščite za Notranjsko dne Torek, 07. april 2020

Odkar so postavili fizične prepreke, prav tako ne beležijo več prehodov italijanskih državljanov prek gozdnih poti čez mejo.

Je pa Curk opozoril, da nekateri še vedno ne upoštevajo prepovedi kurjenja v naravi. Ob trenutnih ukrepih je že tako težko gasiti požare, kršitelji pa bi se morali zavedati, da s svojim početjem "ogrožajo ne samo požarno varnost, ampak tudi vse tiste, ki sodelujejo pri gašenju".

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija