IZ LJUBLJANE SE JE PRIŠLA SONČIT NA OBALO: Zdravstvena inšpektorica jo je udarila po žepu

Kronika

Včeraj popoldne so policisti imeli v Kopru v postopku Nizozemko, ki ima začasno prebivališče prijavljeno v Ljubljani, na Obalo pa se je prišla sončit. Inšpektorica zdravstvenega inšpektorata (ZIRS) ji je izrekla globo, ki jo je tudi plačala.

Včeraj dopoldne se je v Piranu na gradbišču poškodoval delavec. Policisti so ugotovili, da gre za 33-letnega Ljubljančana, ki je z glavo udaril v kovinski profil. Odpeljan je bil v izolsko bolnišnico. Ker ni zaposlen pri izvajalcu gradbenih del, ampak naj bi prišel le pomagat pri prevozu in razložitvi materiala, sledi zanj predlog ZIRS zaradi kršitve odloka o gibanju.

V Luciji je nekdo vlomil v lokal in ukradel denar iz blagajne.

Včeraj ob 12.15 so policisti prejeli obvestilo, da je v Portorožu s kamiona za prevoz stekla padel kos in se razbil. Policisti so zavarovali kraj dogodka do prihoda komunalne službe, ki je počistila cesto. 63-letnega voznika iz okolice Kopra pa so ustavili in mu izdali plačilni nalog.

Fotografije so simbolične.

Včeraj ob 13.50 je zagorelo v Ponikvah, ker je domačin pri svoji baraki zakuril plevel in odpadno vejevje. Gasilci so pogasili kraj. Objekt je oddaljen od hiše približno 80 metrov. Ko je ogenj ugasnil, je namreč odšel domov, burja pa je razpihala žerjavico. Ogenj se je razširil na leseno ostrešje in na objekt. Ostrešje je zgorelo v celoti. Nastala je manjša škoda. Zoper lastnika bo podan predlog za ukrep inšpektoratu za okolje in prostor.

V Izoli je nekdo vlomil v poljsko barako in ukradel električno orodje (udarni vijačnik, krožno žago, kotno brusilko, pet akumulatorjev, avtomobilski akumulator in pretvornik napetosti 12V-220V).

Ob 17.38 so bili policisti obveščeni, da je v Cereju padel 40-letni kolesar iz Izole, ki je med vožnjo je zapeljal na robnik. Utrpel je hujše poškodbe glave, varnostne čelade ni nosil. Izdan mu bo plačilni nalog zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča. Pri njemu so našli tudi zvitek z rjavim praškom. Zaradi kršitve prepovedi gibanja med občinami bo zoper njega podan tudi predlog ZIRS.

Ob 1.46 so policisti v Šmarjah ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila. V postopku je povedal, da je predhodno pokadil 'joint', ker pa je bilo iz vozila zaznati močan vonj po konoplji, je bil pozvan, da izroči predmete. Ker jih ni hotel izročiti, se je policist odločil za pregled osebe in pri tem na sovoznikovi strani s sedeža dvignil jakno, pod katero so bili skriti vršički posušenih rastlinskih delcev. Hitri test za mamila je voznik odklonil, prav tako strokovni pregled. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Sicer so policisti Policijske uprave (PU) Koper v zadnjih 24 urah posredovali v 24 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 154 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih je nastala premoženjska škoda in eno s hujšimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali eno tatvino in dva vloma. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali dvakrat.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija