ITALIJANSKI MEDIJI: Nekdanji svetovni nogometni prvak naj bi prevzel vodenje Sežane

Slovenija

Italijanski mediji so v nedeljo poročali, da bo nekdanji svetovni nogometni prvak Mauro Camoranesi prevzel vodenje slovenskega prvoligaša Taborja iz Sežane. V klubu, ki trenutno zaseda osmo mesto 1. slovenske lige, prihoda italijanskega nogometaša argentinskega rodu niso ne zanikali ne potrdili, danes pišejo Primorske novice.

"Drži, da smo bili v kontaktu z njim," je potrdil direktor sežanskega prvoligaša Davor Škerjanc. Prihoda Camoranesija v Sežano ni ne potrdil ne zanikal, dodal pa je: "Tudi če bi se zgodila sprememba, bi Almir Sulejmanović ostal v klubu kot prvi pomočnik," poročajo Primorske novice. Konec jesenskega dela je sicer Sulejmanović ponudil odstop, a ga direktor ni sprejel.

Portal Football Italia je v nedeljo poročal, da je v Argentini rojeni Camoranesi s slovenskim prvoligašem podpisal pogodbo do leta 2021, uradno pa bo dolžnosti v klubu prevzel prihodnji teden.

Triinštiridesetletnik je nazadnje kot trener deloval leta 2017, ko je vodil mehiški klub Cafetaleros de Chiapas, od takrat naprej pa je komentiral tekme italijanskega prvenstva serie A za mrežo s športnimi pretočnimi vsebinami DAZN. Camoranesi je med letoma 2000 in 2002 igral za Verono, med 2002 in 2010 pa za Juventus, za italijansko reprezentanco je zbral 55 nastopov, dosegel štiri gole in se leta 2006 veselil tudi naslova svetovnega prvaka.

Tabor se je slovenski elitni nogometni druščini pridružil ob začetku te sezone, na 20 tekmah je petkrat zmagal in je z 19 točkami na osmem mestu, le dve točki pred devetouvrščenim Bravom.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija