ITALIJANI VEDNO BOLJ NEZAŽELENI: Nekatere države so jim prepovedale vstop, druge jih pošiljajo v karanteno

Svet

Vse več držav po svetu zaradi novega koronavirusa prepoveduje vstop državljanom Italije, ki je žarišče epidemije v Evropi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Indija je danes sporočila, da italijanskim državljanom ne bodo več izdajali vizumov. Za prepoved se je odločilo še več držav. Kitajska za tiste, ki prihajajo iz Italije, uvaja karanteno.

Indija je danes sporočila, da zaradi epidemije novega koronavirusa ne bodo več izdajali vizumov za vstop v državo državljanom Italije, Kitajske, Irana, Južne Koreje in Japonske, torej držav, kjer so doslej zabeležili največ okuženih ali smrtnih žrtev.

V ponedeljek so vstop italijanskim državljanom prepovedali Angola, Bahrajn in šest otoških držav v Tihem oceanu. Od prejšnjega tedna je prepovedan vstop v Izrael za vse, ki pripotujejo iz Italije. Javnost je vznemiril primer Italijana, ki ga je na letališču v Tel Avivu ustavila policija, čeprav živi v Bruslju in v preteklih tednih ni bil v Italiji.

Kitajska za tiste, ki prihajajo iz Italije, uvaja 14-dnevno karanteno. Za tak ukrep se je odločila tudi Nova Zelandija.

Italijanski zunanji minister Luigi di Maio je začuden nad vse večjim številom držav, ki zaradi novega koronavirusa prepovedujejo vstop italijanskim državljanom.

"Jezi nas, da nekatere države naše sodržavljane zavračajo," je dejal. Ob tem je poudaril, da se bo Italija odzvala na nesmiselne prepovedi. Dejal je še, da Italija zahteva, da bi o prepovedi vstopa za Italijane razpravljali na naslednjem zasedanju zunanjih ministrov EU.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija