POD PRETVEZO NAKUPA AVTA OGOLJUFAL VIPAVCA IN DVA SEŽANCA: Izpuhtelo več kot 200 tisočakov, prepričal tudi Koprčana

Kronika

Koprski kriminalisti so konec leta 2018 in v začetku leta 2019 prejeli prijavi zaradi suma goljufije. S preiskavo je bilo ugotovljeno, da je moški doma iz občine Hrpelje-Kozina utemeljeno osumljen storitve kaznivega, so sporočili danes s koprske policijske uprave.

Moški je leta 2017 oškodovancema doma z območja Sežane obljubil, da jima bo za plačilo 26.000 evrov iz tujine dobavil dva avtomobila znamke Mercedes in VW Golf. Cena naj bi zajemala vse stroške, od nakupa vozila, prevoza in urejanja dokumentacije, povezane z uvozom vozil iz tujine.

Oškodovanca od osumljenca nista prejela vozil, ostala pa sta tudi brez denarja. In nista bila edina. Na enak način je osumljenec oškodoval moškega doma iz občine Vipava, s katerim se je leta 2018 dogovoril, da mu za 9.200 evrov dobavi osebno vozilo znamke Audi.

Osumljenec je nato pod pretvezo, da so nastali dodatni stroški s plačilom davkov, prevozom, sodnimi stroški, ležarino, dobavo dodatnih vozil in različnih 'navideznih zapletov' od Vipavca terjal vedno več denarja do skupnega zneska 120.000 evrov. Denar mu je Vipavec v več manjših zneskih tudi izročil.

Moški ni dobavil Audija niti ni vrnil denarja. Je pa na enak način ogoljufal še moškega s Koprskega, ki ga je z lažnim prikazovanjem dejanskih okoliščin spravil v zmoto tako, da mu je ta v letu 2018 večkrat posodil denar v skupni vrednosti 60.000 evrov. Kljub nenehnim obljubam denarja ni vrnil.

Koprski kriminalisti so zaključilo preiskavo in zoper moškega doma iz občine Hrpelje-Kozina podali kazensko ovadbo na tožilstvo zaradi treh goljufij. Moškemu grozi do osem let zapora.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija