ITALIJANI V KARANTENO ZAPRLI 6000 TURISTOV: Sumijo, da je s koronavirusom okužena potnica križarke

Svet

Zaradi suma, da je eden od potnikov zbolel za novim koronavirusom, je danes v italijanskem pristanišču Civitavecchia blizu Rima na krovu ladje za križarjenja Costa Smeralda v karanteni obtičalo več kot 6000 turistov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Fotografiji sta simbolični.

Obstaja sum, da je z virusom okužena ženska iz Macaa, zdravstvene oblasti pa stanje preverjajo, je za nemško tiskovno agencijo dpa izjavil tiskovni predstavnik ladijske družbe Costa Crociere.

Trije zdravniki in medicinska sestra so se v pristanišču Civitavecchia vkrcali na križarko ter kitajskemu paru odvzeli vzorce, ki so jih poslali na testiranje, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočile lokalne zdravstvene oblasti. Ženska naj bi imela vročino. Rezultati testiranja naj bi bili znani danes popoldne.

Iz ladijske družbe Costa Crociere so potrdili, da je ladja, na kateri je vključno s posadko približno 7000 ljudi, v karanteni.

Križarka Costa Smeralda je pred dnevi izplula iz Savone na severu Italije ter se ustavila v Marseillu, Barceloni in Palmi de Mallorci, preden je prispela v Civitavecchio.

"Naredili smo vse, kar je bilo treba. Razmere so pod nadzorom in trenutno se zdi, da na krovu ni nobenih razlogov za zaskrbljenost," je za italijansko tiskovno agencijo Ansa dejal poveljnik obalne straže Vincenzo Leone.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  30 .01. 2020 ob  14: 22
-1
nič hudega, bodo imeli podaljšane počitnice, te crocere so itak samozadostne - mesto oz. cel svet v malem