INTEREUROPA PREŠLA IZ IZGUBE V DOBIČEK: Prihodki so se povečali za sedem odstotkov

Koper

Skupščina Intereurope je danes sklenila, da celoten bilančni dobiček za lani v višini nekaj več kot štiri milijone evrov ostane v celoti nerazporejen, so danes sporočili iz družbe, ki bo po izpolnitvi odložnih pogojev prešla iz lastništva bank upnic v večinsko last Pošte Slovenija.

Delničarji koprske logistične družbe so upravi pod vodstvom Ernesta Gortana in nadzornemu svetu, ki ga vodi Vojko Čok, podelili razrešnico za lansko poslovno leto, v katerem je Intereuropa na ravni družbe ustvarila 4,1 milijona evrov čistega dobička, na ravni skupine pa je ta dosegel 4,7 milijona evrov.

Skupščina je podprla tudi spremembe statuta in imenovala Jožeta Golobiča za člana nadzornega sveta kot predstavnika kapitala s štiriletnim mandatom. Za pooblaščeno revizijsko družbo za poslovna leta 2019, 2020 in 2021 je imenovala revizijsko hišo Ernst&Young iz Ljubljane.

Družba Intereuropa je lani prihodke od prodaje povečala za osem odstotkov na 111,9 milijona evrov, čisti dobiček se je povečal s 340.000 na 4,1 milijona evrov. Skupina je prešla iz izgube v dobiček, ki ga je bilo lani za 4,7 milijona evrov, prihodki so se povečali za sedem odstotkov na 160,4 milijona evrov.

V letošnjem prvem četrtletju je družba povečala prihodke s 27,7 milijona evrov na 28,7 milijona evrov, čisti dobiček pa je se je zmanjšal z 1,5 milijona evrov na 781.000 evrov. Intereuropa, ki čaka na vstop novega lastnika, namerava letos nadaljevati razdolževanje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  27 .06. 2019 ob  20: 09
Upajmo, da se nikoli več ne ponovi vlada, ki je to opustošenje po celi obali povzročila, tudi drugje, ampak tu okrog še posebaj.