INCIDENT NA MEJNEM PREHODU DRAGONJA: Policistko pljunila v obraz in jo napadla

Kronika

Včeraj ob 17.07 je na mejni prehod Dragonja pripeljal osebni avto, ki ga je vozil 75-letni državljan Češke. Ko je voznik izročil dokumente policistom na kontroli, je kot sovoznica v vozilu izstopila 35-letna državljanka Češke, ki je hodila po mejnem prehodu. Na poziv policistke, naj sede nazaj v vozilo, je ta pristopila do policistke, vanjo pljunila in jo fizično napadla.

Kot so sporočili s koprske policijske uprave, so bila zoper njo uporabljena prisilna sredstva - za vezanje in vklepanje, pomirila pa se ni niti v službenih prostorih. Na enoti jo je pregledal tudi zdravnik, vendar ni ugotovil posebnosti. Policisti so zadevo obravnavali kot prekršek po zakonu o javnem redu in miru ter kršitev po zakonu o nadzoru državne meje.

Včeraj so na Goriški ulici v Kopru našli skuter Jet Euro X, ki je beležen kot ukraden. Lastnik je vozilo že prevzel, nadaljuje se z zbiranjem informacij.

V Parecagu sta neznana moška vstopila v hišo domačinke pod pretvezo, da naj bi se ta hiša prodajala in sta prišla na ogled. Eden od njiju se je z lastnico pogovarjal, drugi pa je medtem ukradel 1000 evrov in zlato verižico.

Ilegalne migracije

Zvečer so policisti pri vasi Tuljaki ustavili osebni avto Dacia, avstrijskih registrskih tablic, v katerem je bilo šest ilegalnih migrantov, od tega štirje državljani Turčije in dva državljana Afganistana. Vozilo je peljal 38-letni državljan Avstrije, sopotnica pa je bila 21-letna državljanka Romunije. Vozniku in sopotnici sledi kazenska ovadba.


Zvečer je po cesti za Lisac v Slovenijo pripeljal srbski osebni avto Citroen Saxo. V vozilu sta bili dve osebi, oba državljana Kosova, ki imata ukrep zavrnitev vstopa v Schengen. Izdana jima je bila globa, vrnjena bosta na Hrvaško.

Ob 1. uri ponoči so policisti na cesti od Bukovce proti Sozam prijeli 7 ilegalnih prebežnikov iz Maroka, Palestine in Sirije. Postopki še potekajo, so sporočili s koprske policijske uprave.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  01 .10. 2019 ob  17: 40
RAZLOG VEČ, DA ZAPREMO MEJNI PREHOD DRAGONJA IN SEČOVLJE.
Istriano |  01 .10. 2019 ob  15: 56
Ta Čehinja je bila bolj ena šturla, zdaj bo imela popolnoma brez veze same probleme.