IMATE SLAB DAN? Terapevti priporočajo šest načinov, kako izboljšati razpoloženje

Trendi

Vsi imamo dobre in slabe dneve, kar je povsem normalno. Podobne težave imajo tudi psihiatri in psihologi, ki so razkrili, kako se spopadajo s stresom in kako slabe dneve uspejo spreobrniti na boljše.

1. Stuširajte se

"Ko imam slab dan se zavedam, da ga bo ležanje na kavču samo poslabšalo. Tuširanje mi da dodatno energijo, s pomočjo katere se resetiram," je dejala psihologinja Marisa Franco.

2. Povejte nekomu, kako se počutite

"Ko se počutim slabo, to vedno delim s prijateljem ali družinskim članom. Če izrazite svoja čustva, se boste počutili bolje. Če nekomu poveste o svojih težavah, se boste počutili, kot da niste več sami," pravi psihologinja Rebecca Leslie.

3. Umaknite se z družabnih omrežij

"Ko imam slab dan, je zadnja stvar, ki jo potrebujem, še več negativnosti. Zato se namerno izogibam družbenim medijem in negativnim novicam. Poskušam se odmakniti od vsega, na kar ne morem vplivati in se osredotočiti na stvari, ki jih lahko nadzorujem," pravi terapevt Kurt Smith.

4. Razvajajte se

"Na primer, gledam film, grem ven s prijatelji ali sploh ne delam ničesar. To je moj čas za polnjenje baterij," pravi zakonska in družinska svetovalka Anabel Basulto.

5. Pojdite ven

"Sprehod močno vpliva na moje razpoloženje. Neverjetno je, koliko lahko sonce in gibanje izboljšata razpoloženje," pravi Rebecca Leslie.

6. Mislite pozitivno

"Ko imam slab dan, poskušam ne obupati. Če je bilo jutro slabo, še ne pomeni, da bo preostanek dneva slab. In če je bil cel dan slab, to ne pomeni, da se v življenju nasploh počutim slabo. Ponavljanje pozitivnih besed v mislih mi pomaga najti način, kako pristopiti k veselju in zadovoljstvu," pravi Marisa Franco.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  22 .11. 2020 ob  22: 02
Bedni nasveti jaz imam boljše. Zraven se kaj zaslužim......