Kokice lahko dobro ali slabo vplivajo na naše zdravje. Pomembno je, da jih pripravite na vročem zraku, brez olja in soli. Tako pripravljene bodo nizkokalorične.
IMATE RADI KOKICE? Pravilno pripravljene ne bodo škodovale vašemu zdravju
Trendi
Kokice so lahko povsem neškodljive za vaše zdravje, če so brez dodanega sladkorja, masla in soli. Koruza je celovita žitarica, ki vsebuje vlakna in vitamine, tudi iz B skupine, ki dajejo energijo. Če jeste kokice, dajete možganom signal, da ste siti, zato so vam lahko v pomoč pri hujšanju.
Kokice pripravljene na vročem zraku brez dodatkov so nizkokalorične. Kokice, ki jih kupimo v kinu ali koruza, ki jo kupimo v trgovini za pripravo kokic v mikrovalovni pečici, so običajno polne dodatkov.
Največ boste naredili za svoje zdravje, če jih boste pripravili doma. Potrebujete pravo vrsto koruze in lonec s pokrovko. Lonec segrejte, dodajte nekaj kapljic vode in ko ta postane vroča, dodajte približno tri žlice koruznih zrn. Pokrijte in vsake toliko narahlo pretresite. Kmalu bo začelo pokati. Kokice so pripravljene, ko med pokanjem minejo več kot tri sekunde.