ILEGALNI MIGRANT NA MOTORJU BEŽAL PRED POLICISTI: Pregon se je končal s padcem pri Ankaranu (FOTO)

Kronika

Včeraj ob 13.46 je občan policiste obvestil, da je v predoru Kastelec opazil motor, ki krši cestno-prometne predpise, vozil je namreč s preveliko hitrostjo. Na njem sta bili dve osebi. Policijska patrulja je motor izsledila pri odcepu za Črni Kal proti Dekanom. Vozili so za njim, zapeljali na izvoz Škofije in ga pričeli ustavljati, vendar se voznik ni odzival, temveč je po stari cesti peljal naprej proti Ankaranu. V tem sta motorista padla in trčila v službeno policijsko vozilo. Policisti so oba prijeli.

Motor Kawasaki Z750 je vozil 42-letni državljan Hrvaške, sopotnik pa je bil 27-letni državljan Indije, ki je prišel v Slovenijo nelegalno. Vozniku sledi globa za pomoč pri ilegalnem prehodu državne meje, ker pa ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, je bil zanj napisan tudi obdolžilni predlog. Oba so lažje poškodovana odpeljali na pregled v SB Izola, od koder sta bila isti dan odpuščena. Vozilo je bilo zaseženo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Zvečer so policisti v Bertokih zasegli moped 15-letniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Italijanski varnostni organi so nam vrnili dva državljana Nepala, policisti so pri Črnotičah obravnavali dva državljana Pakistana, pri Praporčah pa državljana Maroka. V zgoraj opisani prometni nesreči je bil obravnavan še državljan Indije.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 26 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 100 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in eno tatvino, ena intervencija pa je bila tudi zaradi kršitev javnega reda.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija