IDENTITETA TRUPEL, NAJDENIH PRI BELIH SKALAH, NI ZNANA: Policija prosi za pomoč pri ugotavljanju, kdo sta ženska in moški (FOTO)

Kronika

19. marca sta bili na obali, pod klifom med Belimi skalami in rtom Ronek v Izoli, najdeni trupli. Zdravnica je na kraju potrdila smrt obeh in odredila sanitarno obdukcijo. V tem času policisti Policijske uprave (PU) Koper niso uspeli potrditi njune identitete.

Na podlagi ogleda kraja in obdukcije, ki je bila opravljena v Inštitutu za sodno medicino Ljubljana, je bilo ugotovljeno, da gre za žensko in moškega, ki ustrezata naslednjim opisom.

Ženska, stara 30–40 let, zeleno-modrih oči, okroglega obraza, rjavih, nekoliko skodranih, kratko pristriženih las svetle barve, močnejše postave, visoka približno 165 cm, oblečena v pajkice znamke H&M, velikost XL, spodnjo majčko znamke FSBN Sister, velikosti XL in majico znamke C&A, velikosti L. Na desni lopatici ima tetovažo.

Od zaposlene v Konfucijevi učilnici smo izvedeli, kaj pomeni tetovaža umrle, in sicer kitajska pismenka na hrbtu: "Gre za pismenko "fu", ki ponazarja srečo, bogastvo, blagostanje. Običajno jo Kitajci obešajo na vrata za novo leto." Pismenka naj bi bila sicer pogosta in se veliko uporablja.

Moški, star med 35–45 let, okroglega obraza, kratko pristriženih kostanjevih las, srednje postave, visok približno 175 cm, oblečen v majico s kratkimi rokavi, svetlo modre barve znamke Pascarel, velikosti XL, jopico z dolgimi rokavi, modre barve, znamke C&A, velikosti S, jeans hlače znamke C&A, velikosti 32/34, z usnjenim hlačnim pasom črne barve in nogavice modre barve znamke Puma, velikosti 43–46.

Identiteta kljub številnim poizvedbam, tudi pri tujih varnostnih organih, do tega trenutka še ni znana.

"V kolikor ste na podlagi fotografije prepoznali pokojni osebi ali bi imeli koristne informacije, ki bi pripomogle k ugotovitvi identitete, o tem čim prej obvestite najbližjo policijsko postajo, 113 ali pokličite na anonimni telefon policije 080 1200," sporočajo s PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  31 .03. 2022 ob  18: 40
Tudi jaz trdim, da sta padla z ladje. Samo s katere pa?
Alozi |  31 .03. 2022 ob  11: 17
Spet smo tam...kako to, da ju nihče ne pogreša.
Znamke oblačil niso neke eksotične...to se vse tudi pri nas dobi.
Obdukcija je pokazala utopitev. Verjetno sta padla s plovila, je en drugega hotel rešit... morda. Morje je še zelo mrzlo.
Tragedija. Tako mlada sta bila. Upam, da ta zgodba dobi epilog.
nylarazgotra |  31 .03. 2022 ob  09: 50
Po potezah obrazov zgledajo kot bi bili mogoče brat in sestra.Po moje so umorjeni.