PRI BELIH SKALAH NAJDENI TRUPLI: V preiskavo vključeni hrvaški in italijanski varnostni organi

Kronika

V soboto dopoldne se je pod Belvederjem veliko dogajalo. Ob 8.36 so policisti prejeli obvestilo, da se pri Belih skalah nahaja žensko truplo. Le nekaj ur kasneje in pet minut hoje s kraja, kjer je bilo najdeno žensko truplo, je na obali ležalo moško truplo. Koprska policijska uprava je o nenavadni najdbi že obvestila hrvaške in italijanske kolege, identiteta pokojnikov pa še vedno ni znana, saj pri sebi nista imela osebnih dokumentov.

Žensko truplo so ob 8.36 zjutraj pri Belih skalah opazili sprehajalci. Na kraj so takoj prihiteli policisti in koprski poklicni gasilci, ki so truplo odnesli do ceste. Po ugotovitvah dežurne zdravnice se je ženska utopila, zato je odredila sanitarno obdukcijo, ki bo pokazala natančen vzrok smrti.

Nekaj minut po 11.00 pa so občani naleteli na še eno, tokrat moško truplo. Ležalo je na obali, pet minut hoje stran od kraja, kjer je bilo prvotno najdeno žensko truplo. Tokrat je na kraj priplul čoln pristaniške kapitanije, ki je truplo odpeljal do Izole. Tu so ga predali pogrebni službi, zdravnica pa je tudi v tem primeru ugotovila, da je vzrok smrti utopitev. Odrejena je bila sanitarna obdukcija.

"O dogodku smo obvestili hrvaške in italijanske varnostne organe, vendar kakšnih novih podatkov še nimamo. Oba pokojnika sta bila brez osebnih dokumentov, njuna identiteta še ni znana," je pojasnila tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec. Policisti danes nadaljujejo z zbiranjem informacij, ponovno si bodo ogledali tudi teren, kjer sta bili trupli najdeni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija