HRVAŠKI TOVORNJAKARJI OGROŽALI PROMET: Koprski policisti so jim izrekli vrtoglave globe

Kronika

Včeraj zjutraj, ob 7.45, so policisti Policijske uprave (PU) Koper dobili obvestilo, da od Markovščine proti Kozini vozi več tovornih vozil, ki imajo naložena drva in deske, tovor pa pada po vozišču.

Policisti so v Hrpeljah ustavili pet tovornih vozil. Vsi vozniki so bili državljani Hrvaške, prav tako so bila vozila hrvaških registracij. V postopku kontrole tovora je bilo ugotovljeno, da prevažajo debla in lesne ostanke. S priklopnikov so med vožnjo na vozišče padali skorja od debel in manjši kosi žaganih ostankov. Voznikom so bile izrečene globe v višini 120 evrov, pravnim osebam oz. njihovim zakonitim zastopnikom v Sloveniji pa je bila izrečena globa v višini 1000 evrov.

Popoldan je na parkirišču ene od koprskih trgovin nekdo iz odklenjenega kombija ukradel moško torbico, iz nje ukradel gotovino, zatem pa torbico odvrgel v bližini.

V Ilirski Bistrici in v Podgradu sta se včeraj zgodili dve prometni nesreči, v katerih sta se poškodovali 70- in 46-letna voznica osebnega avtomobila. Prva je zapeljala na nasprotni pas in trčila v tovornjak, druga pa je zapeljala čez ograjo in pristala na boku.

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 33 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 107 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in dve z lažjimi poškodbami. Eno vozilo so zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini. Intervenirali so trikrat zaradi kršitve javnega reda in miru.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  18 .01. 2020 ob  11: 19
Zakaj ste napisali "vrtoglave" kazni? A ta drobiž za ogrožanje življenj ostalih udeležencev je za vas "vrtoglav" znesek?