ŽELELI SO SI BOLJŠIH POVEZAV: Februarja več avtobusov med Koprom in Svetim Antonom

Koper

Mestna občina Koper bo v mesecu kulture zagotovila dodatne avtobusne prevoze med Koprom in Sv. Antonom, kar so predlagali tamkajšnji prebivalci. Gre za prvega od skupno 36 projektov, ki so bili izbrani, da bodo uresničeni s sredstvi participativnega dela proračuna.

Pobudo za povečanje frekvence avtobusov na relaciji med Koprom, Bertoki, Pobegi in Sv. Antonom so podali tamkajšnji krajani, ki si želijo boljše avtobusne povezave med naselji oziroma z mestom.

Kot so zapisali, želijo na ta način svojim sokrajanom omogočiti enake možnosti dostopa do prireditev, ki se bodo v mesecu kulture odvijale v mestu in obratno. Verjamejo namreč, da bodo na ta način marsikoga spodbudili, da popoldneve in večere preživijo v družbi, na eni od številnih prireditev, ki jih bodo v februarju organizirala koprska kulturna društva in ustanove.

Dodatne odhode avtobusov bo Mestna občina Koper zagotovila v okviru obstoječe javne službe, ki jo izvaja družba Nomago, d. o. o., nov režim pa bo veljal med 1. in 29. februarjem. "Avtobusi bodo v tem obdobju vozili bolj pogosto, in sicer po urniku, ki bo prilagojen tako dopoldanskim aktivnostim (služba, šola, jutranji opravki) kot popoldanskim in večernim prireditvam," pojasnjujejo na koprski občini.

Vozili bodo tudi ob sobotah in nedeljah, od predvidoma 7.30 dalje, zadnji odhodi iz Kopra so predvideni približno ob 22.30. Vozni red je sicer še v pripravi, objavljen bo na uradni spletni strani in na portalu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  17 .01. 2020 ob  16: 59
odlično !!!! tako bi moralo biti vsak dan celo leto