HOTELI BERNARDIN NADALJUJEJO S PRENOVO: Vpeljali bodo novo tržno znamko Istriana (FOTO)

Piran

Turistična družba Hoteli Bernardin, ki je spomladi končala finančno sanacijo, nadaljuje z investicijskim ciklom. Po prenovi v Grand hotelu Bernardin je tako zdaj stekla prenova hotela Histrion, notranjih bazenov Lagune Bernardin in wellness centra. Prenova hotela bo končana predvidoma do konca aprila, bazenski del in wellness pa do junija 2020.

Investicija hotela Histrion obsega prenovo 276 sob z balkoni, hodniki, recepcijo in glavno restavracijo ter pročeljem hotela.

"Idejni koncept prenove vseh treh turističnih produktov temelji na zgodbi Istre. Vrednost celotne investicije je ocenjena na 16 milijonov evrov," so v sporočilu za javnost navedli v tej družbi, ki je od spomladi v skoraj 81-odstotni lasti družbe Sava in bo postala tudi del nastajajočega državnega turističnega holdinga.

Notranji bazenski kompleks bo po pojasnilih podjetja ohranil obstoječo zasnovo mirnega in atraktivnega bazenskega dela in bo skupaj nudil 750 kvadratnih metrov vodnih površin za zmogljivost 570 obiskovalcev. Poleg bazenov bo prenovljen in nekoliko povečan tudi wellness center s savnami, prostori za masaže, aromaterapije in lepotne tretmaje.

"S prenovo turistične ponudbe bo v Bernardin resortu vpeljana tudi nova tržna znamka Istriana, ki temelji na avtentičnosti lokalnega okolja in doživetjih Istre. S prenovo počitniške ponudbe in novo tržno znamko družba Hoteli Bernardin sledi trendom in trajnostnemu razvoju privlačne in kakovostne turistične ponudbe s poudarkom na spoštovanju identitete Istre," so poudarili.

Na območju Bernardina bo v času prenove spremenjen tudi prometni režim. Tako bo za potrebe gradbišča zaprto parkirišče Pirat, in sicer od ponedeljka do predvidoma konec marca 2020, do začetka junija prihodnje leto bo zaprta tudi Trgovska ulica.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija