SPREMEMBE V VODSTVU HOTELOV BERNARDIN: Lanski dobiček namenili za kritje preteklih izgub

Slovenija

Delničarji turistične družbe Hoteli Bernardin so se na današnji skupščini seznanili z lanskim poslovanjem, ki je bilo po navedbah uprave uspešno. Čisti dobiček poslovnega leta 2018 v višini 1,6 milijona evrov so sklenili nameniti za kritje prenesene izgube iz preteklih let.

Leta 2018 so Hoteli Bernardin kljub štirimesečnemu zaprtju Grand hotela Bernardin zaradi prenove sob povečali prihodke za devet odstotkov na 31,5 milijona evrov, čisti dobiček pa se je povečal za 78 odstotkov na že omenjenih 1,6 milijona evrov.

Hoteli Bernardin so od začetka aprila v skoraj 81-odstotni lastni družbe Sava in postajajo del državnega turističnega holdinga. Pred dobrim mesecem je vodenje družbe prevzel Borut Simonič, uprava pa je od tedaj tričlanska; v njej sta še člana Rajko Rešek in Dušan Mandič.

Delničarji so na današnji skupščini potrdili tudi spremembe v sestavi nadzornega sveta. Po odstopu Andreja Lazarja in odpoklicu Toma Šemeta so za nova člana sicer štiričlanskega nadzornega sveta imenovali Vanesso Grmek in Aleša Škoberneta. Obema začne šestletni mandat teči z današnjim dnem. Podelili so tudi razrešnico članom nadzornega sveta in uprave za delo v letu 2018, za revizorja za poslovno leto 2019 pa so imenovali družbo Deloitte Revizija iz Ljubljane, so še sporočili iz družbe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija