GUBERAC PROTI MANDARIĆU: Komaj se je vrnil, že 'razburjen'

Koper

Anteja Guberca, ki je konec preteklega leta po treh letih znova prevzel predsedniško mesto v koprskem nogometnem klubu, je razburila objava v časniku Delo. Kot je zapisal, je v članku prebral skrb vzbujajoče izjave predsednika NK Olimpija Milana Mandarića.

Ante Guberac

Predsednik FC Koper Ante Guberac se je odzval na članek v Delu z naslovom 'Kakšni pretresi se obetajo koprskemu nogometu zaradi novega župana?' V njem je po njegovem mnenju prebral skrb vzbujajoče izjave predsednika NK Olimpija Milana Mandarića, ki naj bi se obregnil ob njegovo izvolitev na mesto predsednika nogometnega kluba.

"Menim, da je g. Milan Mandarić z izjavami, ki jih je podal v članku grobo posegel v avtonomijo odločanja našega društva in presegel pristojnosti, ki pritičejo športnemu delavcu iz konkurenčnega društva NK Olimpija iz Ljubljane. Ob tem apeliram na vodstvo Nogometne zveze Slovenije naj, kolikor je v njeni pristojnosti in moči, v bodoče prepreči takšne in podobne ekscese," je zapisal Guberac, ki je izjavo razumel, kot da je Mandarića njegova izvolitev na mesto predsednika kluba neprijetno presenetila.

Milan Mandarić

V odgovoru na vprašanje novinarke pa naj bi šel Mandarić celo tako daleč, da poziva koprskega župana Aleša Bržana, naj se na izvolitev ustrezno odzove oz. ukrepa, dodaja Guberac, ki se ob tem sprašuje, kaj je imel Mandarić v mislih. Kot je v članku poudaril Bržan, "je FC Koper avtonomno športno društvo, v katerem ni prostora za politiko in se zato sam ne bo spuščal v avtonomijo odločanja članov društva. Z županom se povsem strinjam in zagotavljam, da pod mojim vodstvom v FC Kopru ne bo prostora za politiko," pravi.

"Sprašujem se tudi, kakšno pristojnost ima g. Mandarić, da kot predsednik nogometnega društva Olimpija iz Ljubljane, komentira legitimno izvolitev predsednika drugega športnega društva? Osebno sem prizadet, saj v športu in nogometu nisem novinec. FC Kopru sem že predsedoval v letih 2012–2015, v katerih smo zabeležili kar nekaj uspehov. Dvakrat smo osvojili naslov pokalnega zmagovalca, enkrat bili pod prvaki in trikrat nastopali na evropskih tekmovanjih. Uspehov bi bilo po moji oceni še veliko več, a nam je na poti do teh, zmanjkalo nekaj športne sreče in vselej prepotrebnega denarja. Tega nam je odtrgal prav moj predhodnik Milan Mandarić, ki je v FC Kopru deloval v letih 2006–2007 in po svojem odhodu klub pahnil v globoke dolgove, ki smo jih v času mojega predsedovanja morali odplačevati.  

Kar nekaj let smo potrebovali, da smo z g. Mandarićem sploh dosegli dogovor o izplačevanju omenjenega dolga (šlo je za skoraj milijon evrov), ki ga je mimogrede ustvaril prav Milan Mandarić s svojimi sodelavci. Jasno je treba povedati, da v FC Koper leta 2006, kot je pokazal čas, ni prišel pomagat, temveč klub zadolževati. Osebno menim,  da takšna pomoč, v slovenskem športu ni dobrodošla in si je tudi v prihodnje, vsaj v FC Kopru ne želimo. Tudi sam sem klubu veliko let  finančno 'pomagal', a te pomoči nikoli nisem terjal nazaj. Ko smo se počasi začeli izvijati iz primeža dolgov, ki jih je ustvaril prav Milan Mandarić s svojimi sodelavci, sem predsedniški stolček kluba zapustil. Ob mojem odhodu je imel FC Koper veljaven in podpisan dogovor o odplačevanju dolga z g. Mandarićem, ki smo ga spoštovali in izvrševali. Kaj se je zgodilo po tem, ko sem zapustil FC Koper, ne vem, vsi pa vemo, kako se je FC Kopru obrestovala 'pomoč' Milana Mandarića. Nazadoval je v najnižjo ligo," se je razpisal predsednik koprskega kluba, ki Mandariću še sporoča, da bodo tudi brez njegove 'pomoči' FC Koper vrnili tja, kamor spada, v vrh slovenskega nogometa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  12 .01. 2019 ob  11: 42
18
Za Guberca in ostale hlapčke je Mandarič gospod z velikim G