GUBE NA ČELU, KI NIMAJO VEZE S STAROSTJO: Razlogi, zakaj jih imate, in nasveti, kako jih odpraviti

Trendi

Globoke gube so pogosto odraz načina življenja. Razlog je lahko stres, nezdrava hrana in drugi dejavniki, ki prispevajo k razvoju bolezni srca in ožilja, ki so povezane z gubami. Neodvisno od starosti so gube lahko odsev različnih težav.

Če imate od dvajset do trideset let

Vprašajte se, ali uporabljate zaščito pred soncem? Ali vaša koža dobi dovolj vlage? Kako živite? Ali enkrat tedensko naredite piling? Raziskave so pokazale, da stres lahko povzroči gube. Lahko gre na primer za stres, ki nastane zaradi razgovora za službo ali za stres, ki ga sproži onesnaževanje mest, zaradi katerega trpijo vsi prebivalci mestnih središč.

Posledica so lahko akne, pa tudi pojav gub na čelu. Težavo boste premagali ali omilili, če se boste poskušali umiriti in v svoje vsakdanje življenje uvedli na primer meditacijo ali vaje za držo. Poleg tega bodite bolj pozorni na vsakodnevno nego in hidracijo kože.

Če ste stari od trideset do štirideset let

V tridesetih letih ste premladi za uporabo močnih kemikalij v kremah. Namesto da bi porabili denar za takšne izdelke, si priskrbite nekaj produktov za nežne pilinge. Odmrle kožne celice se lahko kopičijo in potemnijo kožo okoli gub ter jih dodatno poudarijo. Prav tako lahko dobite serume z vitaminom C. Ko se približujete štiridesetim, lahko vaša koža postane bolj zahtevna. Mogoče potrebuje več hidracije.

Poleg krem ​​za piling je dobro dodati tudi nočno kremo, da koža vpije dovolj vlage in hranilnih snovi. Obenem vsak dan pijte čim več navadne vode. Oboje bo koži pomagalo obnoviti elastičnost in prispevalo k zmanjšanju gub. Priporočljivo je popiti osem kozarcev vode na dan. Poleti ne pozabite na zaščitne kreme. Za dodatno nego lahko kupite kremo s hialuronsko kislino.

Če ste starejši od petdeset let

Zdaj je verjetno čas, da obiščete dermatologa in se pogovorite o vitaminih za kožo in podobnih pripravkih. Poleg tega lahko razmislite o spremembi življenjskih navad in okolja. Kakšne so vremenske razmere tam, kjer živite? Kakšno prezračevanje imate v pisarni? Ali pogosto potujete z javnim prevozom?

Koža pri teh letih proizvaja manj sebuma oziroma loja, ki se izloča iz žlez lojnic, in ji primanjkuje hidracije, kar pomeni, da je bolj dovzetna za stres in okoljske dejavnike. V tem obdobju tudi pride do hormonskih sprememb, ki vplivajo tako na telesno kot duševno zdravje. Zdaj je zaželeno jesti več hrane, ki vsebuje antioksidante (veliko jih je v sadju, zelenjavi in zeliščih, nekaj jih je tudi v morski hrani, predvsem v algah). Priporočljivo je, da kupite vlažilno kremo. O tem, kako spodbuditi proizvodnjo kolagena, se posvetujte z dermatologom.

Če ste starejši od šestdeset let

V tem obdobju življenja bi bilo dobro, da bi (pogosteje) obiskali kardiologa, da se prepričate, da je vse v redu. Bolezni srca in ožilja so namreč lahko povezane z gubami. Te bolezni lahko preprečite s spremembo življenjskih navad. Za zdravo prehrano, aktiven življenjski slog, nadzor krvnega tlaka in druge dejavnike ni prepozno.

Če vas gube res skrbijo in veste, da nimajo nič skupnega z zdravjem srca, se posvetujte z dermatologom. Čeprav kreme morda nimajo enakega učinka na kožo kot v tridesetih in štiridesetih letih, obstajajo nove metode, kot so laserji, polnila in druge možnosti za glajenje kože.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija