GROŽNJE Z EKSPLOZIJO: Na kraju primorski kriminalisti, specialci, bombni tehnik in pogajalec

Kronika

Sinoči ob 21.50 je novogoriški OKC prejel klic na pomoč, ker je domačin z območja Cerknega izdeloval pirotehnično napravo s priklopom na mobilni aparat, ki je bila videti kot eksplozivna naprava. Na kraj so prvi pohiteli idrijski policisti, ki so evakuirali stanovalca.

Na kraj so nato prišli še novogoriški kriminalisti, pripadniki specialne enote policije, bombni tehnik in pogajalec. Slednji je uspel vzpostaviti kontakt s 44-letnim domačinom, ki je nato prišel iz hiše. Pripadniki specialne enote so ga brez posebnosti aretirali, so sporočili z novogoriške policijske uprave.

FOTOGRAFIJA, KI POVE VEČ KOT TISOČ BESED: "Vidite, kako lepo je, ko se sreča mati s svojim otrokom" (FOTO)

Le ena v nizu pretresljivih zgodb domnevne trgovine z novorojenčki pred štiridesetimi oziroma tridesetimi leti v državah nekdanje Jugoslavije, ki se je odvijala v koprski porodnišnici, ima srečen konec. 36-letni Zoran je na božični dan srečal svojo mater. To je fotografija ganljivega snidenja, ki je zaokrožila po spletu.

Napravo, ki naj bi bila eksplozivna, je izročil policistom. Bombni tehnik jo je pregledal in ugotovil, da gre za lažno eksplozivno napravo.

O dogodku je bil obveščen novogoriški dežurni preiskovalni sodnik in dežurna tožilka. Zoper osumljenca bo stekel predkazenski postopek zaradi kaznivega dejanja grožnje, podana ko kazenska ovadba.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  28 .12. 2019 ob  21: 07
Ja poznam tudi primer ko je nekdo odvrgel pustno masko in opremo ki je sodila zraven pustni obleki,pas z plocevinkami ki so spominjale na majhne granate,...vse skupaj zraven kante za smeti.
Prisla je policija z specialci in so zavarovali celotno obmocje.
Kdo naj v tem primeru placa kazen,clovek ki je nic slutec odvrgel proc maskaro,al sosed ki je naredil celo paniko in vrgel pokonci cel blok in policijo?!