MAŠČEVANJE NAJSTNIKA PRETRESA EVROPO: Duhovniku, ki naj bi ga spolno zlorabljal, zaril križ v grlo

Kronika

Francoska policija je prijela najstnika, ki naj bi ubil duhovnika, za katerega sumijo, da ga je spolno zlorabljal.

19-letni Alexandre V. naj bi vzel življenje 91-letnemu duhovniku Rogeru Matassoliju v kraju Agnetz na severu Francije. Po poročanju tujih medijev je 19-letnik duhovnika ubil tako, da mu je zaril križ v grlo. Vzrok smrti je zadušitev.

Uboj naj bi se zgodil že 4. novembra, do včeraj pa proti najstniku še ni bila vložena obtožnica. 19-letnik je bil duhovnikov pomočnik. Po uboju naj bi poskušal pobegniti z duhovnikovim avtomobilom. Po aretaciji je bil premeščen na psihiatrijo.

LETO, KO SO SLOVENCI STOPILI SKUPAJ: Za otroke, pri katerih je zdravstveni sistem 'zatajil'

Iztekajoče se leto so zaznamovale dobrodelne akcije za zdravljenje otrok z redkimi boleznimi. V društvu Palčica pomagalčica so za zdravljenje dečka Krisa iz Kopra zbrali nekaj več kot 3,4 milijona evrov, tako njemu kot 24 drugim otrokom z redkimi boleznimi pa je društvo Viljem Julijan s svojim skladom pomagalo z donacijami v višini 53.000 evrov.

Sicer je pokojni duhovnik obtožen spolne zlorabe najmanj štiri dečkov, v času od leta 1960 do 2000. Med njimi naj bi bil tudi najstnikov oče, ki je storil samomor potem, ko je izvedel, da je isti človek spolno zlorabil tudi njegovega sina.

Po poročanju medijev naj bi bil motiv za uboj duhovnika maščevanje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  29 .12. 2019 ob  12: 39
Proti ekipi se edino boriš lahko z drugo ekipo. Torej proti cerkvi z množično tožbo, odškodnine, javno opravičilo na nacionalni TV, prasce v zapor, uvest register pedofilov - govorimo o pedofilih. To bi bilo to.
hribi |  29 .12. 2019 ob  07: 58
23
Sistem RKC in pravne države deluje tako: če morebiti duhovnika pedofila dobijo ga v najhujšem primeru čaka premestitev v novo župnijo. Da lahko spoznava nove žrtve. Ko žrtev brani svoje dostojanstvo ga ta pravna država pošlje na psihiatrijo. Takoj zatem se pojavijo razni "strokovnjaki", ki imajo 1001 predlog kako žrtev socializirati. Da bi se kdo ukvarjal z cerkvijo ne pride nikomur niti na pamet.
Insulo |  28 .12. 2019 ob  18: 54
41
V imenu svetega duha je to najbolj pravicna kazen ki ga je lahko doletela...
Ne razumem zakaj je moral fant na psihiatrijo.