GORIŠKI POLICISTI UJELI SRBA, KI NAJ BI POMAGAL PREBEŽNIKOM: Sodnik ga je spravil v pripor, prebežniki v azil

Kronika

Policisti so na območju Nove Gorice v soboto odkrili tri državljane Bangladeša, ki so ilegalno prišli v državo. Državljana Srbije, ki je bil z njimi, pa so prijeli zaradi suma prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Preiskovalni sodnik je zanj že odredil pripor. Četrtega ilegalnega prebežnika iz skupine niso našli.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so v soboto nekaj po polnoči med nadzorom v okolici Solkana blizu slovensko-italijanske meje opazili tuje osebno vozilo Audi A4 srbskih registrskih številk, pred katerim je bilo več ljudi. Ko so opazili policiste, so stekli po strmem travnatem pobočju v smeri Italije, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Na pobočju so odkrili tri državljane Bangladeša, stare 21, 31 in 32 let, ki so bili brez dokumentov za vstop in prebivanje v Sloveniji in so ilegalno prestopili mejo s Hrvaško. Takoj ob prijetju so vsi trije zaprosili za azil. Četrtega iz skupine pa niso našli.

Zaradi suma prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države pa so odvzeli prostost 40-letnemu državljanu Srbije in ga pridržali v policijskih prostorih. V nedeljo so ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki mu je po zaslišanju odredil pripor v solkanskih zaporih. Za omenjeno kaznivo dejanje je predvidena kazen do petih let in denarna kazen.

Policija je o primeru obvestila preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, prebežniki pa so šli v azilni dom v Ljubljano.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija