GOLOB IN SD SO SI ODGOVORILI NA VPRAŠANJE, ALI ŠE ŽELIJO DELATI SKUPAJ: Takšen je odgovor

Slovenija

Na sestanku med premierjem Robertom Golobom in SD so si odgovorili na vprašanje, ali še želijo delati skupaj naprej. "In odgovor je da," je po koncu sestanka dejala predsednica SD Tanja Fajon. Premier pa se po njenih besedah strinja tudi, da po odhodu ministrice Dominike Švarc Pipan začasno sam prevzame vodenje resorja.

Fajon je po sestanku dejala, da je bil konstruktiven in da so se pogovarjali precej iskreno. Koalicija je načeta, kar se zaupanja tiče, je priznala, a misli, da bodo našli pot tudi za rešitev teh težav.

Njene besede je potrdil tudi podpredsednik vlade in finančni minister Klemen Boštjančič. Kot je dejal, bo za to, da nazaj zgradijo odnose "potrebne kar veliko energije z obeh strani, to je možno samo, če smo res odkriti". Potrdil je, da sta obe strani pokazali interes, "da se koalicija obdrži, da delamo naprej". "Upam, da je bil ta današnji odkrit pogovor dober temelj za nadaljnje dneve in tedne," je dejal minister.

Sicer pa sta Fajon in gospodarski minister Matjaž Han, s katerim sta se udeležila sestanka, premierju predlagala, naj po odhodu Švarc Pipan, ki je ponudila odstop, začasno sam prevzame vodenje resorja. "Predsednik vlade se je strinjal s tem, ampak tudi, da se v najkrajšem možnem času skupaj dogovorimo za najboljšega možnega kandidata, ki lahko prevzame pravosodje v nadaljevanju," je dejala.

Na dodatno vprašanje novinarjev o tem, ali to pomeni, da vodenje resorja ostaja v rokah SD, pa je dejala, da se o tem niso dogovorili, a naj bi po njenih besedah razrez in število resorjev glede na stranke ostalo enako.

Dodala je, da je to "zelo zahteven resor, ki je ta hip pod hudim pritiskom zaradi nakupa sodne stavbe".

Predsednik vlade jih je seznanil, da je sklical neodvisno komisijo, ki danes tudi pregleduje prostore same, kaj narediti z njimi, tudi prostorsko stisko sodišč, je še dejala Fajon.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija