Poraz Novogoričanov

Odbojkarji Go Volleyja so v tekmi 9. kroga 1. DOL za moške v Novi Gorici premagali Go Volley s 3:1

Po zmagi v primorskem derbiju so Novogoričani, katerim na igrišču tudi tokrat ni pomagal igralec-trener Jasmin Čuturič, odigrali še en obračun z vrha prvenstvene razpredelnice, a so tokrat igrišče zapustili sklonjenih glav. Mariborčani so se pokazali kot čvrstejša ekipa, ki je imela ves čas stvari pod nadzorom, tako da so se na koncu zasluženo veselili, s katero so Novogoričane dohiteli po točkah in jih na lestvici zamenjali na tretjem mestu.

Prvi niz je gladko pripadel gostom, ki so si z odličnimi servisi že na začetku priigrali prednost, že ob prvem tehničnem odmoru vodili s petimi točkami razlike, nato pa do končnice prednost le še večali. Novogoričani so v tem nizu vse preveč grešili, tekmecem so podarili kar 15 točk, tako da si niso mogli nadejati boljšega rezultata.

A v nadaljevanju so vendarle zaigrali bolje, predvsem so zmanjšali število lastnih napak, izboljšali blok, kar se je poznalo tudi pri rezultatu. Odločilno prednost so si priigrali s štirimi zaporednimi točkami pred drugim tehničnim odmorom. A na žalost maloštevilnih privržencev domačega kluba obdobje dobre igre in vodstva ni dolgo trajalo. Tudi po zaslugi Štajercev, ki so spet začeli bolje servirati ter bolj zbrano napadati, za kar ima veliko zaslug tudi organizator igre Dalibor Šmitran, ki se je izkazal tudi s štirimi bloki. V tretjem nizu je bilo do drugega odmora še dokaj izenačeno, a po njem so domači popustili, gostje pa so se povsem razigrali, tako da so zlahka prišli do vodstva z 2:1.

Četrti niz je bil najbolj izenačen. Maribor je sicer ves čas vodil, sredi niza tudi z 12:8, toda Novogoričani se niso dali, tekmece so vztrajno lovili. Čeprav so se nekajkrat približali le na točko zaostanka, nazadnje na 21:22, pa jim tekmecev uloviti ni uspelo.

* Športna dvorana Balon, gledalcev 50, sodnika: Atanasov (Kranj), Milojevič (Ljubljana).* Go Volley: Križanič 3, Marc, Basaneže 6, Čuturić, Konjedic, Filiputti 10, Savičić 17, Bregar 129, Tomić 11, Kuburović 5, Gašparin, Maraž.* Lunos Maribor: Šmitran, Vovk, Mlakar, Javornik, Žitnik, Plesec, Planinc, Donik, Škorc, Mihajlović, Detela, Dukarič.