GNEČA NA MEJNIH PREHODIH: Sečovlje in Dragonja za prestop meje več kot dve uri

Slovenija

Kolone na mejnih prehodih s Hrvaško zaznamujejo tudi to petkovo popoldne. Vozniki na Gruškovju, Dragonji, Sečovljah in Starodu na vstop v Slovenijo čakajo več kot dve uri. Približno sedemkilometrski zastoj pa je nastal na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, poroča prometnoinformacijski center.

Gneča in zastoji so tudi na ljubljanski obvoznici v smeri Primorske, in sicer tako na zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje kot na južni med razcepoma Malence in Kozarje. Gneča je tudi na cesti Ljubljana-Brezovica.

Prav tako so zastoji med razcepom Koseze in priključkom Brod proti Jesenicam, kjer občasno zapirajo predor Šentvid, ter na cestah Lesce-Bled, Izola-Strunjan, Padna-Šmarje-Koper.

Na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji je kolona vozil dolga približno dva do 2,5 kilometra, prav tako je zastoj na cesti Šentilj-stari mejni prehod Šentilj. Poldrugi kilometer dolg zastoj pa je tudi na koncu podravske avtoceste pred mejnim prehodom Gruškovje.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje, Gruškovje in Zavrč. Tisti, ki vstopajo v Slovenijo, bodo najdlje čakali na mejnih prehodih Gruškovje, Dragonja, Sečovlje in Starod, več kot dve uri. Pri izstopu iz države pa je najdaljša čakalna doma na mejnih prehodih Gruškovje in Metlika, in sicer se tam za prestop meje čaka do ene ure.

Zaradi prometne nesreče je na štajerski avtocesti pred priključkom Krtina oviran promet proti Ljubljani.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija